Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Skade- och suicidpreventiv inredning

Nyheter

Skade- och suicidpreventiv inredning

Skade- och suicidpreventiv inredning
Healsafe Interiör erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter som kan användas används inom utmanande miljöer såsom psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö.

Healsafe Interiör är ett svenskt designföretag med fokus på design som en metod för att utveckla riskreducerande och självmordsbeständiga interiörprodukter. Man använder en brukarorienterad designprocess i syfte att bidra till en normaliserad fysisk miljö. Alla egenutvecklade produkter har varit svar på problem som lösts tillsammans med verksamheterna och som skapat produkter som svarat mot reella behov. Filosofin bygger på att man tror på design som ett medel för att skapa läkande miljö - att inredningen för en läkande miljö kan bidra med skadeprevention, öka välmående, och stötta verksamhetens uppdrag.

Företaget erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter. Dessa används inom utmanande miljöer som psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö där krav på säkerhet och skadeförebyggande är avgörande för både patienter/klienter och personal.

Exempel på produkter är

  • Ett säkert gardinskenesystem utan lösa delar för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra klädgalgar för att möjliggöra normalitet och för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra, robusta och hållbara möbler. Kraftiga och hållbara stommar och extremt tåliga tyger.
  • Badrumsinredning, husgeråd. krokar, sängar och förvaringsmöbler.

HealSafes produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige, vilket borgar för snabb produkt- utveckling, leverans och hög kvalitet. Företaget gör gärna inredningsförslag och konsultationer. I Göteborg finns ett showroom.

Badrumsinredning
Badrumsinredning
Husgeråd
Husgeråd
Fjädrande krokar
Fjädrande krokar

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.