• Nyheter
  • Skade- och suicidpreventiv inredning

Nyheter

Skade- och suicidpreventiv inredning

Skade- och suicidpreventiv inredning
Healsafe Interiör erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter som kan användas används inom utmanande miljöer såsom psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö.

Healsafe Interiör är ett svenskt designföretag med fokus på design som en metod för att utveckla riskreducerande och självmordsbeständiga interiörprodukter. Man använder en brukarorienterad designprocess i syfte att bidra till en normaliserad fysisk miljö. Alla egenutvecklade produkter har varit svar på problem som lösts tillsammans med verksamheterna och som skapat produkter som svarat mot reella behov. Filosofin bygger på att man tror på design som ett medel för att skapa läkande miljö - att inredningen för en läkande miljö kan bidra med skadeprevention, öka välmående, och stötta verksamhetens uppdrag.

Företaget erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter. Dessa används inom utmanande miljöer som psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö där krav på säkerhet och skadeförebyggande är avgörande för både patienter/klienter och personal.

Exempel på produkter är

  • Ett säkert gardinskenesystem utan lösa delar för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra klädgalgar för att möjliggöra normalitet och för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra, robusta och hållbara möbler. Kraftiga och hållbara stommar och extremt tåliga tyger.
  • Badrumsinredning, husgeråd. krokar, sängar och förvaringsmöbler.

HealSafes produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige, vilket borgar för snabb produkt- utveckling, leverans och hög kvalitet. Företaget gör gärna inredningsförslag och konsultationer. I Göteborg finns ett showroom.

Badrumsinredning
Badrumsinredning
Husgeråd
Husgeråd
Fjädrande krokar
Fjädrande krokar

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.