• Nyheter
  • Skade- och suicidpreventiv inredning

Nyheter

Skade- och suicidpreventiv inredning

Skade- och suicidpreventiv inredning
Healsafe Interiör erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter som kan användas används inom utmanande miljöer såsom psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö.

Healsafe Interiör är ett svenskt designföretag med fokus på design som en metod för att utveckla riskreducerande och självmordsbeständiga interiörprodukter. Man använder en brukarorienterad designprocess i syfte att bidra till en normaliserad fysisk miljö. Alla egenutvecklade produkter har varit svar på problem som lösts tillsammans med verksamheterna och som skapat produkter som svarat mot reella behov. Filosofin bygger på att man tror på design som ett medel för att skapa läkande miljö - att inredningen för en läkande miljö kan bidra med skadeprevention, öka välmående, och stötta verksamhetens uppdrag.

Företaget erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter. Dessa används inom utmanande miljöer som psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö där krav på säkerhet och skadeförebyggande är avgörande för både patienter/klienter och personal.

Exempel på produkter är

  • Ett säkert gardinskenesystem utan lösa delar för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra klädgalgar för att möjliggöra normalitet och för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra, robusta och hållbara möbler. Kraftiga och hållbara stommar och extremt tåliga tyger.
  • Badrumsinredning, husgeråd. krokar, sängar och förvaringsmöbler.

HealSafes produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige, vilket borgar för snabb produkt- utveckling, leverans och hög kvalitet. Företaget gör gärna inredningsförslag och konsultationer. I Göteborg finns ett showroom.

Badrumsinredning
Badrumsinredning
Husgeråd
Husgeråd
Fjädrande krokar
Fjädrande krokar

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.