Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Skade- och suicidpreventiv inredning

Nyheter

Skade- och suicidpreventiv inredning

Skade- och suicidpreventiv inredning
Healsafe Interiör erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter som kan användas används inom utmanande miljöer såsom psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö.

Healsafe Interiör är ett svenskt designföretag med fokus på design som en metod för att utveckla riskreducerande och självmordsbeständiga interiörprodukter. Man använder en brukarorienterad designprocess i syfte att bidra till en normaliserad fysisk miljö. Alla egenutvecklade produkter har varit svar på problem som lösts tillsammans med verksamheterna och som skapat produkter som svarat mot reella behov. Filosofin bygger på att man tror på design som ett medel för att skapa läkande miljö - att inredningen för en läkande miljö kan bidra med skadeprevention, öka välmående, och stötta verksamhetens uppdrag.

Företaget erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter. Dessa används inom utmanande miljöer som psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö där krav på säkerhet och skadeförebyggande är avgörande för både patienter/klienter och personal.

Exempel på produkter är

  • Ett säkert gardinskenesystem utan lösa delar för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra klädgalgar för att möjliggöra normalitet och för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra, robusta och hållbara möbler. Kraftiga och hållbara stommar och extremt tåliga tyger.
  • Badrumsinredning, husgeråd. krokar, sängar och förvaringsmöbler.

HealSafes produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige, vilket borgar för snabb produkt- utveckling, leverans och hög kvalitet. Företaget gör gärna inredningsförslag och konsultationer. I Göteborg finns ett showroom.

Badrumsinredning
Badrumsinredning
Husgeråd
Husgeråd
Fjädrande krokar
Fjädrande krokar

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.