• Nyheter
  • Skade- och suicidpreventiv inredning

Nyheter

Skade- och suicidpreventiv inredning

Skade- och suicidpreventiv inredning
Healsafe Interiör erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter som kan användas används inom utmanande miljöer såsom psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö.

Healsafe Interiör är ett svenskt designföretag med fokus på design som en metod för att utveckla riskreducerande och självmordsbeständiga interiörprodukter. Man använder en brukarorienterad designprocess i syfte att bidra till en normaliserad fysisk miljö. Alla egenutvecklade produkter har varit svar på problem som lösts tillsammans med verksamheterna och som skapat produkter som svarat mot reella behov. Filosofin bygger på att man tror på design som ett medel för att skapa läkande miljö - att inredningen för en läkande miljö kan bidra med skadeprevention, öka välmående, och stötta verksamhetens uppdrag.

Företaget erbjuder ett brett sortiment med säkra, robusta och skade- och suicid-preventiva inredningsprodukter. Dessa används inom utmanande miljöer som psykiatri, BUP, ungdomshem, kriminalvård och annan offentlig miljö där krav på säkerhet och skadeförebyggande är avgörande för både patienter/klienter och personal.

Exempel på produkter är

  • Ett säkert gardinskenesystem utan lösa delar för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra klädgalgar för att möjliggöra normalitet och för undvikande av självskador, suicid eller skada mot tredje person.
  • Säkra, robusta och hållbara möbler. Kraftiga och hållbara stommar och extremt tåliga tyger.
  • Badrumsinredning, husgeråd. krokar, sängar och förvaringsmöbler.

HealSafes produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige, vilket borgar för snabb produkt- utveckling, leverans och hög kvalitet. Företaget gör gärna inredningsförslag och konsultationer. I Göteborg finns ett showroom.

Badrumsinredning
Badrumsinredning
Husgeråd
Husgeråd
Fjädrande krokar
Fjädrande krokar

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!