• Nyheter
  • Sjunkande volym av offentligt byggande

Nyheter

Sjunkande volym av offentligt byggande

INGEN BILD
Ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentligt byggande minskade under första kvartalet i år. Däremot ökade volymerna inom skola och utbildning, visar konjunkturrapport från Industrifakta.

Under 2008 påbörjades ny- och ombyggnadsinvesteringar inom offentlig sektor till ett värde av närmare 40 miljarder kronor enligt Industrifaktas konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. Under första kvartalet i år har det påbörjats offentliga projekt för knappt 8 miljarder. Utfallet visar en minskning med drygt 10 procent jämfört med samma period 2008.

Skola och utbildning ökar

Samtidigt som det skedde en nedgång av det offentliga byggandet på bred front, visade det sig att ny- och ombyggnadsvolymen inom skola och utbildning under första kvartalet ökade med drygt 60 procent.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.