Nyheter

Självlysande arbetsbelysning

Byggy Glow Självlysande arbetsbelysning
Byggy Glow är en självlysande arbetsbelysning som förutom att ge ett bra ljus på byggarbetsplatsen även är utrustad med ett självlysande hölje som lyser i ca 30 minuter utifall strömmen går.

Byggy Glow kan användas både ute och inne vid temperaturer mellan -30 och +50 °C. Belysningsslingan ger en arbetsbelysning på 4 000 K och 25 000 Lumen (1 000 lm/m). och har ett självlysande hölje. Om strömmen bryts är slingan självlysande i ca 30 minuter så att man har möjlighet att följa ljuset ut eller till elcentral e d.

Byggy Glow är en del i Byggy-systemet där de olika delarna kan kopplas ihop till en slinga på max 50 meter. Med leveransen följer 50 st byglar för skruvmontering. Anslutningkabel är 3 meter med stickpropp och köpes separat.

Produkten nominerades 2021 till Elmässans pris Bästa nyhet inom belysning med motiveringen ”Slangbelysningen för byggarbetsplatser. Nomineras för dess funktionella design som erbjuder ett bra fördelat arbetsljus för byggplatser med tillägg för nödbelysningsfunktionen som aktiveras vid strömbortfall. En smart produkt för ökad trygghet i byggbranschen."

Egenskaper 
Spridningsvinkel: 120°
Färgtemperatur: 4000 K
Ljusflöde: 1000 Lm/m.
Anslutning: 230 VAC
Kapslingsklass: IP 65
Effekt: 225 W
Mått: 25 000×7,5×18 mm

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.