Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Självhäftande tätband för tätskiktsmattor

Nyheter

Självhäftande tätband för tätskiktsmattor

Självhäftande tätband för tätskiktsmattor
PCI Sverige har tagit fram ett självhäftande tätband för tätning av skarvar i kant i kant-monterade tätskiktsmattor i våtrum.

     
 

Tätskiktsmattan monteras kant i kant och pressas fast med plastspackel.

  
 
 

PCI Tätband Självhäftande appliceras sedan över skarven. Kanterna förseglas sedan exempelvis med PCI Lastogum X.

 

Med det nya tätbandet PCI Tätband Självhäftande erbjuder PCI Sverige ett alternativ till montering av tätskiktsmattor med överlappande våder. I stället kan tätskiktsmattornas våder monteras kant i kant. Därefter appliceras det självhäftande tätbandet över skarven och tätbandets kanter förseglas med ett flytande tätskikt, exempelvis Lastogum X.
Tätbandet är 90 millimeter brett och levereras på rulle med 20 meters längd.

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.