• Nyheter
  • Självhäftande tätband för tätskiktsmattor

Nyheter

Självhäftande tätband för tätskiktsmattor

Självhäftande tätband för tätskiktsmattor
PCI Sverige har tagit fram ett självhäftande tätband för tätning av skarvar i kant i kant-monterade tätskiktsmattor i våtrum.

     
 

Tätskiktsmattan monteras kant i kant och pressas fast med plastspackel.

  
 
 

PCI Tätband Självhäftande appliceras sedan över skarven. Kanterna förseglas sedan exempelvis med PCI Lastogum X.

 

Med det nya tätbandet PCI Tätband Självhäftande erbjuder PCI Sverige ett alternativ till montering av tätskiktsmattor med överlappande våder. I stället kan tätskiktsmattornas våder monteras kant i kant. Därefter appliceras det självhäftande tätbandet över skarven och tätbandets kanter förseglas med ett flytande tätskikt, exempelvis Lastogum X.
Tätbandet är 90 millimeter brett och levereras på rulle med 20 meters längd.

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.