Nyheter

Sitt som du vill med Blox

Sitt som du vill med Blox
Från Designhandelsbolaget Moped kommer sittelementet Blox som kan kombineras på en mängd olika sätt efter tycke och smak.

      
 
 
 

Övre bilden visar Blox betong i Pilane skulpturpark på Tjörn. Därefter detlj av betongelement och en principskiss som visar exempel på monteringsmöjligheter.

Sittelementet finns i två varianter, en i betong för exempelvis parker, torg, skolgårdar och bostadsområden samt en mjuk textilklädd för större foajéer, skolor och vänthallar. Sittelementen är utformade som en vinkel med två nivåer, som figuren nedan visar. Detta ger en mängd olika möjligheter till variation av sittplatser. För att lysa upp sittgruppen kan betongelementen även beställas förberedda för infälld belysning under sitsen.

Behandlade mot klotter

Betongvarianten är tillverkad av armerad, frostbeständig betong. Standardelementet är naturgrått men finns även färgat i antracitgrått. För att skydda elementen kan de dessutom beställas ytbehandlade med antiklottermedel.
Betongelementen har yttermåtten 1 300 x 1 600 millimeter och väger cirka 450 kilo.

Textilklädd för inomhusbruk

Inomhusvarianten av Blox är textilklädd och har en plywoodstomme med stoppning av flamskyddat kallskum. Tyget som används består till 90 procent av ull med en liten inblandning av polyamid. Sittelementens stomme levereras i två delar som monteras ihop på plats. Därefter träs det dragkedjeförsedda tyget på.
Måtten är samma som för betongelementen.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.