För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Sitt som du vill med Blox

Sitt som du vill med Blox
Från Designhandelsbolaget Moped kommer sittelementet Blox som kan kombineras på en mängd olika sätt efter tycke och smak.

      
 
 
 

Övre bilden visar Blox betong i Pilane skulpturpark på Tjörn. Därefter detlj av betongelement och en principskiss som visar exempel på monteringsmöjligheter.

Sittelementet finns i två varianter, en i betong för exempelvis parker, torg, skolgårdar och bostadsområden samt en mjuk textilklädd för större foajéer, skolor och vänthallar. Sittelementen är utformade som en vinkel med två nivåer, som figuren nedan visar. Detta ger en mängd olika möjligheter till variation av sittplatser. För att lysa upp sittgruppen kan betongelementen även beställas förberedda för infälld belysning under sitsen.

Behandlade mot klotter

Betongvarianten är tillverkad av armerad, frostbeständig betong. Standardelementet är naturgrått men finns även färgat i antracitgrått. För att skydda elementen kan de dessutom beställas ytbehandlade med antiklottermedel.
Betongelementen har yttermåtten 1 300 x 1 600 millimeter och väger cirka 450 kilo.

Textilklädd för inomhusbruk

Inomhusvarianten av Blox är textilklädd och har en plywoodstomme med stoppning av flamskyddat kallskum. Tyget som används består till 90 procent av ull med en liten inblandning av polyamid. Sittelementens stomme levereras i två delar som monteras ihop på plats. Därefter träs det dragkedjeförsedda tyget på.
Måtten är samma som för betongelementen.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.