Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Sitt som du vill med Blox

Sitt som du vill med Blox
Från Designhandelsbolaget Moped kommer sittelementet Blox som kan kombineras på en mängd olika sätt efter tycke och smak.

      
 
 
 

Övre bilden visar Blox betong i Pilane skulpturpark på Tjörn. Därefter detlj av betongelement och en principskiss som visar exempel på monteringsmöjligheter.

Sittelementet finns i två varianter, en i betong för exempelvis parker, torg, skolgårdar och bostadsområden samt en mjuk textilklädd för större foajéer, skolor och vänthallar. Sittelementen är utformade som en vinkel med två nivåer, som figuren nedan visar. Detta ger en mängd olika möjligheter till variation av sittplatser. För att lysa upp sittgruppen kan betongelementen även beställas förberedda för infälld belysning under sitsen.

Behandlade mot klotter

Betongvarianten är tillverkad av armerad, frostbeständig betong. Standardelementet är naturgrått men finns även färgat i antracitgrått. För att skydda elementen kan de dessutom beställas ytbehandlade med antiklottermedel.
Betongelementen har yttermåtten 1 300 x 1 600 millimeter och väger cirka 450 kilo.

Textilklädd för inomhusbruk

Inomhusvarianten av Blox är textilklädd och har en plywoodstomme med stoppning av flamskyddat kallskum. Tyget som används består till 90 procent av ull med en liten inblandning av polyamid. Sittelementens stomme levereras i två delar som monteras ihop på plats. Därefter träs det dragkedjeförsedda tyget på.
Måtten är samma som för betongelementen.

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.