Nyheter

Sfärisk pendelarmatur med LED

Sfärisk pendelarmatur med LED
Ljusgruppen lanserar den sfäriska pendelarmaturen Bolster, som kan förses med lysdioder eller halogenlampa.

Det mest utmärkande med pendelarmaturen Bolster är den sfäriska formen. Enligt företaget Ljusgruppen är det en form som ska göra armaturen lämplig för användning i moderna inomhusmiljöer. Med diametermåttet 155 millimeter är det dessutom en relativt liten och lättplacerad armatur.

Lysdioder eller halogen

Armaturen är ljusreglerbar och kan förses med lysdioder på 7 watt eller halogenlampa på 50 watt, båda med GU 10 sockel.

Flera färgval

Armaturstomme och reflektor är av aluminium och armaturfärgen är krom, matt svart eller matt vit, med färgmatchande tygkabel.

 

 

 

 

Den sfäriska pendelarmaturen Bolster kan förses med ljusreglerbar lysdiod-

eller halogenlampa.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.