Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

Lindab takavvattning
Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Lindabs takavvattningsprodukter kan nu erhållas i valfri RAL-kulör vilket innebär att de kan anpassas efter aktuellt byggprojekt utan att man behöver kompromissa med kulören. Takavvattningen kan matchas med exempelvis övriga husdetaljer eller fasadmaterial alternativt färgsättas för att skapa en spännande kontrast. RAL är ett färgsystem med över 200 olika kulörer som är vanligt förekommande både inom industrin och i byggbranschen. 

Lindabs takavvattningssystem är tillverkat av förzinkad stålplåt med snäpplås. Sortimentet omfattar bl a hängrännor, rundade eller rektangulära, krokar, skarvar och gavlar, stuprör, rörböjar och stuprörshållare samt vandalrör med eller utan självrensande lövsilar.

Kontakta Lindab för beställning av takavvattning i en specifik RAL-kulör.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.