Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

Lindab takavvattning
2020-12-04
Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Lindabs takavvattningsprodukter kan nu erhållas i valfri RAL-kulör vilket innebär att de kan anpassas efter aktuellt byggprojekt utan att man behöver kompromissa med kulören. Takavvattningen kan matchas med exempelvis övriga husdetaljer eller fasadmaterial alternativt färgsättas för att skapa en spännande kontrast. RAL är ett färgsystem med över 200 olika kulörer som är vanligt förekommande både inom industrin och i byggbranschen. 

Lindabs takavvattningssystem är tillverkat av förzinkad stålplåt med snäpplås. Sortimentet omfattar bl a hängrännor, rundade eller rektangulära, krokar, skarvar och gavlar, stuprör, rörböjar och stuprörshållare samt vandalrör med eller utan självrensande lövsilar.

Kontakta Lindab för beställning av takavvattning i en specifik RAL-kulör.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.