Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

Lindab takavvattning
Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Lindabs takavvattningsprodukter kan nu erhållas i valfri RAL-kulör vilket innebär att de kan anpassas efter aktuellt byggprojekt utan att man behöver kompromissa med kulören. Takavvattningen kan matchas med exempelvis övriga husdetaljer eller fasadmaterial alternativt färgsättas för att skapa en spännande kontrast. RAL är ett färgsystem med över 200 olika kulörer som är vanligt förekommande både inom industrin och i byggbranschen. 

Lindabs takavvattningssystem är tillverkat av förzinkad stålplåt med snäpplås. Sortimentet omfattar bl a hängrännor, rundade eller rektangulära, krokar, skarvar och gavlar, stuprör, rörböjar och stuprörshållare samt vandalrör med eller utan självrensande lövsilar.

Kontakta Lindab för beställning av takavvattning i en specifik RAL-kulör.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.