• Nyheter
  • Sätt Dig – En innovativ bänk som monteras på lyktstolpar

Nyheter

Sätt Dig – En innovativ bänk som monteras på lyktstolpar

Sätt Dig –  monterad på lyktstolpe
Bänken monteras direkt på lyktstolpar. Fördelen är enkelheten och kostnaden, då parkbänkar vanligtvis kräver någon form av fastgjutning. Sätt Dig är ca 120x60 cm och utformad för 2-3 personer.

Produkten består av en konstruktion i galvaniserat stål och sittdynan går att beställa i trä och kompositplast. Sittytan lutar lätt nedåt för att underlätta vattenavrinningen och öka tillgängligheten. Utöver de olika materialen erbjuds tillval såsom armstöd.

Bänken är konstruerad för offentlig miljö och tål höga påfrestningar. Den är anpassad för stolpar med 108 mm i diameter vilket de flesta lyktstolpar i stadsmiljö har. Bänken går således att fästa på de flesta stolpar som är lägre än sex meter; vilket de ofta är vid cykelbanor, mindre vägar och i centrala stadsmiljöer.

Sätt Dig är har bredden 120 cm och är 60 cm djup. Total vikt 26,5 kg.

Nusede AB är ett bolag som utvecklar och säljer egna, innovativa produkter. Företaget grundades 2015 och är en vidareutveckling av Sätt Dig UF.

Skriven av Harald Holm

Sätt Dig – monterad på lyktstolpe
Sätt Dig – monterad på lyktstolpe
Sätt Dig – monterad på lyktstolpe
Sätt Dig – monterad på lyktstolpe

Nyheter

Swerock lanserar ECO-betong

ECO-Betongen ger mindre klimatpåverkan än traditionell betong, eftersom man ersatt en del av cementen, som står för 90 % av betongens klimatpåverkan, med slagg från stålindustrin.

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Lysande stamskydd

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.