Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Sänker spänningen och spar energi

Nyheter

Sänker spänningen och spar energi

Sänker spänningen och spar energi
2011-09-20
Energisparsystemet Wess dimrar både stora och små belysningsanläggningar och ska minska elanvändning och underhållskostnader.

        
 

Med dimringssystemet Wess kan man minska energibehovet och dessutom få ökad livslängd för don och ljuskällor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ny produkt för dimring av belysningsanläggningar ska enligt leverantören Malux ge en energibesparing på mellan 25 och 40 procent.

– Effektbehovet sjunker kraftigt och man får även minskat behov av underhåll. Tillsammans gör det att man får en återbetalningstid på två till fem år. Det vill säga kortare tid än garantitiden som är fem år, säger Martin Schulze Nilsson, produktansvarig på Malux.

Dimring sker centralt
Systemet är anpassat för vägbelysning, cykelbanor, tunnlar, gångstråk och liknande. Det installeras i anslutning till en transformatorstation eller belysningscentral.

– Genom att dimringen sker centralt och att ljuskällornas livslängd ökar får man minskade underhållskostnader, säger Martin Schulze Nilsson.

Sänker spänningen stegvis
Vid dimring sänker man spänningen ner till valfri nivå. Sänkningen kan göras i flera små steg från 230 volt ner till 185 volt. Något som är skonsamt för ljuskällorna och ska ge dem ökad livslängd. Sänkningen kan även ställas in för valfria tidsintervall.

För flertalet ljuskällor
Systemet är anpassat för ljuskällor med konventionella driftdon, exempelvis metallhalogen, hög- och lågtrycksnatrium, lysrör och kvicksilver. Dimringen ska också fungera om led-armaturer ingår i anläggningen. Med särskilda driftdon kan man dimra även led-armaturerna.

Produkten finns för 10, 16, 25 och 32 ampere.

 

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.