Nyheter

Sänglampa för diskret montering

Sänglampa för diskret montering
Diodarmaturen Napoli är en sänglampa med litet inbyggnadsmått och låg värmeutveckling. Därför kan den monteras infälld i sänggaveln.

 
 

Napoli är en inbyggnadsbar sänglampa med lysdioder. Med hjälp av en blå lysdiod hittar man den släckta lampan i mörkret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Från belysningsföretaget Maxel kommer en ny led-armatur som man tänder och släcker genom att vrida armaturens huvud. När armaturen är släckt lyser en diod med blått ljus på armaturens huvud. På så vis ska man kunna hitta till armaturen när det är mörkt.

Utvecklar lite värme

Armaturen är framtagen för att användas som sänglampa. Genom ett litet inbyggnadsmått och låg värmeutveckling kan man montera armaturen i sänggaveln.

Långt mellan lampbyten

Armaturen är försedd med en lysdiodlampa på 3 watt som har färgtemperaturen 3000 kelvin. Lampan lyser med 1 500 candela och har en livslängd på 50 000 timmar. Armaturen lyser med 15 graders spridningsvinkel och är roterbar i 355 grader.

 

 

 

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.