Nyheter

Sänglampa för diskret montering

Sänglampa för diskret montering
Diodarmaturen Napoli är en sänglampa med litet inbyggnadsmått och låg värmeutveckling. Därför kan den monteras infälld i sänggaveln.

 
 

Napoli är en inbyggnadsbar sänglampa med lysdioder. Med hjälp av en blå lysdiod hittar man den släckta lampan i mörkret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Från belysningsföretaget Maxel kommer en ny led-armatur som man tänder och släcker genom att vrida armaturens huvud. När armaturen är släckt lyser en diod med blått ljus på armaturens huvud. På så vis ska man kunna hitta till armaturen när det är mörkt.

Utvecklar lite värme

Armaturen är framtagen för att användas som sänglampa. Genom ett litet inbyggnadsmått och låg värmeutveckling kan man montera armaturen i sänggaveln.

Långt mellan lampbyten

Armaturen är försedd med en lysdiodlampa på 3 watt som har färgtemperaturen 3000 kelvin. Lampan lyser med 1 500 candela och har en livslängd på 50 000 timmar. Armaturen lyser med 15 graders spridningsvinkel och är roterbar i 355 grader.

 

 

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.