Nyheter

Sand i olika dimensioner

Sand i olika dimensioner
Nytt sortiment av användaranpassade sandprodukter.

 
 Fogsand gjord av krossad betong håller ogräset borta.
  
      
 Lekplatssand som ger hållbart byggande även för de minsta.

Sand är ett naturligt material som krossats och malts fram under miljontals år. Finja presenterar sand för olika ändåmål, bland annat för att  undvika ogräs i stensättningen. För barnen finns ett dämpande sandunderlag när lekplatsen ska anläggas.

Sättsand och fogsand
Sättsanden är gjord av krossat material som bildar ett kompakt underlag för marksten. Två typer av fogsand, en av torkad natursand, och en ogräshämmande, gjord av krossad, återvunnen betong. Betongens höga PH-värde försvårar för ogräs att gro, och den krossade strukturen låser markstenen.

Sand för lekplatsen
Sandlådesanden är en natursand som har struktur och kornighet för att lyckas med byggandet i sandlådan. På lekplatsen används Lekplastssand, en porös och mjuk sand för att dämpa fall. Finjas mjuka Lekplatssand uppfyller EU normen EN 1177.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.