• Nyheter
  • Säkrare skyltning med automatiserad kran

Nyheter

Säkrare skyltning med automatiserad kran

Säkrare skyltning med automatiserad kran
Skyltning vid vägarbeten kan vara en farlig verksamhet. Men med Svevias nya automatiserade kran ska arbetsmiljön förbättras och säkerheten höjas.

      
 

Med en automatiserad kran ska Svevia förbättra säkerheten vid utsättning av skyltar. Med hjälp av ett system med RFID-taggar ska kranen sätta ut rätt skyltar utan att någon person behöver vara på vägen.

 

 

 

 

 

 

Innan ett vägarbete kan påbörjas ska ett antal skyltar sättas ut. Detta är normalt ett riskfyllt arbete. Men med en ny automatiserad kran kan skyltarna sättas ut och hämtas in, utan att några människor behöver vara ute på vägen.

Taggar håller reda på skyltarna

Kranen som gör arbetet är monterad på en lastbil och är kopplad till ett system där trafikanordningsplanen lagts in. För att systemet ska kunna hålla reda på skyltarna används så kallade RFID-taggar. På så vis säkerställs att rätt skyltar och material finns med på flaket. Sedan vet systemet vilka skyltar som ska ställas ut, var de ska placeras och i vilken ordning.

Färre lyft och mindre slitage

Förutom en säkrare arbetsmiljö ser Svevia även andra fördelar med systemet. Det ska bli färre tunga lyft, mindre slitage på material och enklare administration. Dessutom ska systemet ge bättre kontroll över vilket material som används. Därmed ska det även bli mindre risk att material blir kvarglömt när vägarbetet är avslutat.

Utvecklad i samarbete

Kranen är utvecklad av Svevia i samarbete med Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond och Street Smart Equipment AB.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.