Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Säkrare skyltning med automatiserad kran

Nyheter

Säkrare skyltning med automatiserad kran

Säkrare skyltning med automatiserad kran
Skyltning vid vägarbeten kan vara en farlig verksamhet. Men med Svevias nya automatiserade kran ska arbetsmiljön förbättras och säkerheten höjas.

      
 

Med en automatiserad kran ska Svevia förbättra säkerheten vid utsättning av skyltar. Med hjälp av ett system med RFID-taggar ska kranen sätta ut rätt skyltar utan att någon person behöver vara på vägen.

 

 

 

 

 

 

Innan ett vägarbete kan påbörjas ska ett antal skyltar sättas ut. Detta är normalt ett riskfyllt arbete. Men med en ny automatiserad kran kan skyltarna sättas ut och hämtas in, utan att några människor behöver vara ute på vägen.

Taggar håller reda på skyltarna

Kranen som gör arbetet är monterad på en lastbil och är kopplad till ett system där trafikanordningsplanen lagts in. För att systemet ska kunna hålla reda på skyltarna används så kallade RFID-taggar. På så vis säkerställs att rätt skyltar och material finns med på flaket. Sedan vet systemet vilka skyltar som ska ställas ut, var de ska placeras och i vilken ordning.

Färre lyft och mindre slitage

Förutom en säkrare arbetsmiljö ser Svevia även andra fördelar med systemet. Det ska bli färre tunga lyft, mindre slitage på material och enklare administration. Dessutom ska systemet ge bättre kontroll över vilket material som används. Därmed ska det även bli mindre risk att material blir kvarglömt när vägarbetet är avslutat.

Utvecklad i samarbete

Kranen är utvecklad av Svevia i samarbete med Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond och Street Smart Equipment AB.

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.