Nyheter

Säkrar verktygen på hög höjd

Säkrar verktygen på hög höjd
Bahco lanserar en serie produkter som ska förhindra att verktyg tappas vid arbeten på hög höjd.

    
 

Bahco lanserar en serie säkerhetsprodukter som ska förhindra att verktyg tappas från hög höjd. Ett verktyg tappat från, exempelvis ett vindkraftverk kan vålla allvarliga personskador för de som arbetar på marken.

 
 

Verktyg kan säkras med en säkerhetslina som fästs vid handleden eller i en fästögla.

  

Bahcos nya säkerhetsprodukter delas upp i fyra olika grupper: säkerhetslinor, ryggsäckar, transportsäckar och verktygsbälten. Produkterna är avsedda för transport av verktyg till arbetsplatsen och för att säkra verktygen till användaren när arbeten utförs på hög höjd.

Säkerhetslinor håller verktyget
Säkerhetslinorna ska bilda en länk mellan användaren och verktyget. Linorna finns som flexibla, utdragbara och fasta lösningar. De kraftigaste säkerhetslinorna håller för verktygsvikter upp till tre kilo.

Ryggsäckar och transportsäckar
Ryggsäckarna är utrustade med flera fack inne i väskan och har även mindre förslutningsbara fack på utsidan.

Transportsäckarna används för att säkra verktygstransporten upp till arbetsplatsen. Säckarna finns i två storlekar och rymmer 30 respektive 60 liter.

Verktygsbälten
Verktygsbältena är framtagna för arbeten på tak och andra höga höjder. I serien ingår en universalhållare och två anpassade hållare, en för skruvdragare och en för hammare. Verktygsbältena kan kopplas till användarens bälte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.