Nyheter

Säkrar verktygen på hög höjd

Säkrar verktygen på hög höjd
Bahco lanserar en serie produkter som ska förhindra att verktyg tappas vid arbeten på hög höjd.

    
 

Bahco lanserar en serie säkerhetsprodukter som ska förhindra att verktyg tappas från hög höjd. Ett verktyg tappat från, exempelvis ett vindkraftverk kan vålla allvarliga personskador för de som arbetar på marken.

 
 

Verktyg kan säkras med en säkerhetslina som fästs vid handleden eller i en fästögla.

  

Bahcos nya säkerhetsprodukter delas upp i fyra olika grupper: säkerhetslinor, ryggsäckar, transportsäckar och verktygsbälten. Produkterna är avsedda för transport av verktyg till arbetsplatsen och för att säkra verktygen till användaren när arbeten utförs på hög höjd.

Säkerhetslinor håller verktyget
Säkerhetslinorna ska bilda en länk mellan användaren och verktyget. Linorna finns som flexibla, utdragbara och fasta lösningar. De kraftigaste säkerhetslinorna håller för verktygsvikter upp till tre kilo.

Ryggsäckar och transportsäckar
Ryggsäckarna är utrustade med flera fack inne i väskan och har även mindre förslutningsbara fack på utsidan.

Transportsäckarna används för att säkra verktygstransporten upp till arbetsplatsen. Säckarna finns i två storlekar och rymmer 30 respektive 60 liter.

Verktygsbälten
Verktygsbältena är framtagna för arbeten på tak och andra höga höjder. I serien ingår en universalhållare och två anpassade hållare, en för skruvdragare och en för hammare. Verktygsbältena kan kopplas till användarens bälte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!