Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Säkrar verktygen på hög höjd

Säkrar verktygen på hög höjd
Bahco lanserar en serie produkter som ska förhindra att verktyg tappas vid arbeten på hög höjd.

    
 

Bahco lanserar en serie säkerhetsprodukter som ska förhindra att verktyg tappas från hög höjd. Ett verktyg tappat från, exempelvis ett vindkraftverk kan vålla allvarliga personskador för de som arbetar på marken.

 
 

Verktyg kan säkras med en säkerhetslina som fästs vid handleden eller i en fästögla.

  

Bahcos nya säkerhetsprodukter delas upp i fyra olika grupper: säkerhetslinor, ryggsäckar, transportsäckar och verktygsbälten. Produkterna är avsedda för transport av verktyg till arbetsplatsen och för att säkra verktygen till användaren när arbeten utförs på hög höjd.

Säkerhetslinor håller verktyget
Säkerhetslinorna ska bilda en länk mellan användaren och verktyget. Linorna finns som flexibla, utdragbara och fasta lösningar. De kraftigaste säkerhetslinorna håller för verktygsvikter upp till tre kilo.

Ryggsäckar och transportsäckar
Ryggsäckarna är utrustade med flera fack inne i väskan och har även mindre förslutningsbara fack på utsidan.

Transportsäckarna används för att säkra verktygstransporten upp till arbetsplatsen. Säckarna finns i två storlekar och rymmer 30 respektive 60 liter.

Verktygsbälten
Verktygsbältena är framtagna för arbeten på tak och andra höga höjder. I serien ingår en universalhållare och två anpassade hållare, en för skruvdragare och en för hammare. Verktygsbältena kan kopplas till användarens bälte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Sätt färg på takavvattningen

2020-12-04
Takavvattning

Lindab har sett en stor efterfrågan på takavvattning i olika kulörer, både bland arkitekter och privata bostadsägare och har nu därför lanserat möjligheten att få takavvattningssortimentet i valfri RAL-kulör.

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.