• Nyheter
  • Säkra övergången från konventionella till relinade rör.

Nyheter

Säkra övergången från konventionella till relinade rör.

.
VVS-installatörer slipper finna upp egna lösningar varje gång. Nu finns en standardlösning för att klara övergången.

Sacparts Relining Connection är en instickshylsa i PP där den smalare delen är anpassad i dimension för att monteras i det relinade röret och den större delen för att koppla ihop med ett konventionellt rör. Det relinade röret kapas och därefter monteras Sacparts Relining Connection som tätas med hjälp av en för ändamålet avsedd fogmassa samt en typgodkänd JET-koppling, vilket garanterar en tät övergång.

Sacparts Relining Connection är en viktig del av Sacpros system för relining med foder av dagvatten- och avloppssystem. Systemet bygger på att det ska vara tydligt och enkelt, var och hur det installeras. Det installeras på samma sätt varje gång, i övergångar, grenrör, nya anslutningar, liggande eller stående stammar.

Dimensioner
Sacparts Relining Connection levereras tillsammans med en JET-koppling och finns i två olika storlekar, för rör med dimensionen 110 mm respektive 75mm.

Nyheter

Krympande gör-det-självmarknad

Affärskonsulterna Navets kommande konjunkturrapport uppvisar ett bakslag för den sk Gds-marknaden. Hushållens inköp av byggmaterial, alltså Gör-det-själv-marknaden, fick ett uppsving under pandemin, något som kan avläsas i bygghandelns omsättningsökning under förra året.

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Betongfritt för väggar under mark

Betongfritt för väggar under mark

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.