• Nyheter
  • Säkra övergången från konventionella till relinade rör.

Nyheter

Säkra övergången från konventionella till relinade rör.

.
VVS-installatörer slipper finna upp egna lösningar varje gång. Nu finns en standardlösning för att klara övergången.

Sacparts Relining Connection är en instickshylsa i PP där den smalare delen är anpassad i dimension för att monteras i det relinade röret och den större delen för att koppla ihop med ett konventionellt rör. Det relinade röret kapas och därefter monteras Sacparts Relining Connection som tätas med hjälp av en för ändamålet avsedd fogmassa samt en typgodkänd JET-koppling, vilket garanterar en tät övergång.

Sacparts Relining Connection är en viktig del av Sacpros system för relining med foder av dagvatten- och avloppssystem. Systemet bygger på att det ska vara tydligt och enkelt, var och hur det installeras. Det installeras på samma sätt varje gång, i övergångar, grenrör, nya anslutningar, liggande eller stående stammar.

Dimensioner
Sacparts Relining Connection levereras tillsammans med en JET-koppling och finns i två olika storlekar, för rör med dimensionen 110 mm respektive 75mm.

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.