• Nyheter
  • Säkert system för ställningsbyggare

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp
Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Alimak STS 300 (Scaffold Transportation System) är framtaget för användning tillsammans med PERI UP ställningssystem. Systemet består av stapelbara och körbara lådor som lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp. Vid avlastning svängs STS 300-lådan mot ställningen samtidigt som lasten alltid står säkert bakom stödjande ledstänger. 

STS 300-lådan kan förses med en boxhjulsats för förflyttning av ställningsmaterial på marken. Lådorna kan även användas som lagringssystem.

"Alimak STS 300 förenklar hela logistikprocessen för ställningsbyggare, från upphämtningsplatsen av ställningen till platsen för montering och tillbaka igen. Med det innovativa tillvägagångssättet minskar väntetiderna och det är enkelt att med bara två personer både bygga upp och montera ned byggnadsställningen" säger Thomas Imbacher, ansvarig styrelseledamot för Innovation & Marketing på PERI AG.

Snabb en-bultsanslutning av masten och enkla kopplingar med standard PERIs ställningsstolpar.

Alimak STS 300 kommer i dagsläget enbart att erbjudas i Tyskland men kommer succesivt presenteras på fler marknader globalt.


Skrivet av Helena Bengtsson

Alimak STS 300 (Scaffold Transportation System) består av stapelbara och körbara lådor
Alimak STS 300 (Scaffold Transportation System) består av stapelbara och körbara lådor

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!