Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19

Nyheter

Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19

Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19
Gunnebo Nordic har lanserat en serie säkerhetsslussar med syfte att erbjuda en kontaktlös, automatisk tillträdeskontroll som förhindrar spridning av exempelvis Covid-19. Säkerhetsslussarna erbjuds i tre skyddsnivåer med integrerad mätning av kroppstemperatur, avkänning av ansiktsmask samt obligatorisk användning av handsprit.

Gunnebo Nordics säkerhetsslussar SpeedStile FL, FLs, FP och SlimStile kan nu erhållas i utförandet H-Sense för en säker tillträdeskontroll med syfte att förhindra smittspridning av t ex Covid-19 eller annan smittsam sjukdom. H-Sense kan användas exempelvis vid ingångar till sjukhus, kontor, flygplatser, skolor, fabriker och kollektivtrafik.

H-Sense finns i tre skyddsnivåer med mätning av kroppstemperatur, avkänning av ansiktsmask och obligatorisk användning av handsprit.

Kontroll av kroppstemperatur

H-Sense T erbjuder kontaktlös infraröd mätning av kroppstemperatur integrerat i säkerhetsslussen. Systemet består av integrerad kamera, 7" skärm och infraröd sensor som mäter kroppstemperaturen kontaktlöst på ca 0,3-1,0 meter. Vid förhöjd kroppstemperatur nekas inträde. Tillförlitligheten är ± 0,3 °C.

Kontroll av användning av ansiktsmask
H-Sense M analyserar, med hjälp av en högprecisions kamera och bildanalys om besökaren bär ansiktsmask. Vid krav på ansiktsmask kommer systemet att neka inträde om besökaren saknar mask. 

Obligatorisk handdesinfektion
H-Sense G. Automatisk handspritsbehållare som kontaktlöst doserar en desinfektionsdos som besökaren måste ta emot, annars nekas inträde. Behållaren är monterad på en stålstolpe och utrustad med en glasbarriär mot säkerhetsslussen.

Läs mer om systemet på Gunnebo Nordics webbplats.

Skriven av Anna Göth

H-Sense T. Kontroll av kroppstemperatur
H-Sense T. Kontroll av kroppstemperatur
H-Sense M. Kontroll av ansiktsmask
H-Sense M. Kontroll av ansiktsmask
H-Sense G. Obligatorisk handdesinfektion
H-Sense G. Obligatorisk handdesinfektion

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.