• Nyheter
  • Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19

Nyheter

Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19

Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19
Gunnebo Nordic har lanserat en serie säkerhetsslussar med syfte att erbjuda en kontaktlös, automatisk tillträdeskontroll som förhindrar spridning av exempelvis Covid-19. Säkerhetsslussarna erbjuds i tre skyddsnivåer med integrerad mätning av kroppstemperatur, avkänning av ansiktsmask samt obligatorisk användning av handsprit.

Gunnebo Nordics säkerhetsslussar SpeedStile FL, FLs, FP och SlimStile kan nu erhållas i utförandet H-Sense för en säker tillträdeskontroll med syfte att förhindra smittspridning av t ex Covid-19 eller annan smittsam sjukdom. H-Sense kan användas exempelvis vid ingångar till sjukhus, kontor, flygplatser, skolor, fabriker och kollektivtrafik.

H-Sense finns i tre skyddsnivåer med mätning av kroppstemperatur, avkänning av ansiktsmask och obligatorisk användning av handsprit.

Kontroll av kroppstemperatur

H-Sense T erbjuder kontaktlös infraröd mätning av kroppstemperatur integrerat i säkerhetsslussen. Systemet består av integrerad kamera, 7" skärm och infraröd sensor som mäter kroppstemperaturen kontaktlöst på ca 0,3-1,0 meter. Vid förhöjd kroppstemperatur nekas inträde. Tillförlitligheten är ± 0,3 °C.

Kontroll av användning av ansiktsmask
H-Sense M analyserar, med hjälp av en högprecisions kamera och bildanalys om besökaren bär ansiktsmask. Vid krav på ansiktsmask kommer systemet att neka inträde om besökaren saknar mask. 

Obligatorisk handdesinfektion
H-Sense G. Automatisk handspritsbehållare som kontaktlöst doserar en desinfektionsdos som besökaren måste ta emot, annars nekas inträde. Behållaren är monterad på en stålstolpe och utrustad med en glasbarriär mot säkerhetsslussen.

Läs mer om systemet på Gunnebo Nordics webbplats.

Skriven av Anna Göth

H-Sense T. Kontroll av kroppstemperatur
H-Sense T. Kontroll av kroppstemperatur
H-Sense M. Kontroll av ansiktsmask
H-Sense M. Kontroll av ansiktsmask
H-Sense G. Obligatorisk handdesinfektion
H-Sense G. Obligatorisk handdesinfektion

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.