• Nyheter
  • Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19

Nyheter

Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19

Säkerhetsslussar som hjälper till att förhindra spridning av av Covid-19
Gunnebo Nordic har lanserat en serie säkerhetsslussar med syfte att erbjuda en kontaktlös, automatisk tillträdeskontroll som förhindrar spridning av exempelvis Covid-19. Säkerhetsslussarna erbjuds i tre skyddsnivåer med integrerad mätning av kroppstemperatur, avkänning av ansiktsmask samt obligatorisk användning av handsprit.

Gunnebo Nordics säkerhetsslussar SpeedStile FL, FLs, FP och SlimStile kan nu erhållas i utförandet H-Sense för en säker tillträdeskontroll med syfte att förhindra smittspridning av t ex Covid-19 eller annan smittsam sjukdom. H-Sense kan användas exempelvis vid ingångar till sjukhus, kontor, flygplatser, skolor, fabriker och kollektivtrafik.

H-Sense finns i tre skyddsnivåer med mätning av kroppstemperatur, avkänning av ansiktsmask och obligatorisk användning av handsprit.

Kontroll av kroppstemperatur

H-Sense T erbjuder kontaktlös infraröd mätning av kroppstemperatur integrerat i säkerhetsslussen. Systemet består av integrerad kamera, 7" skärm och infraröd sensor som mäter kroppstemperaturen kontaktlöst på ca 0,3-1,0 meter. Vid förhöjd kroppstemperatur nekas inträde. Tillförlitligheten är ± 0,3 °C.

Kontroll av användning av ansiktsmask
H-Sense M analyserar, med hjälp av en högprecisions kamera och bildanalys om besökaren bär ansiktsmask. Vid krav på ansiktsmask kommer systemet att neka inträde om besökaren saknar mask. 

Obligatorisk handdesinfektion
H-Sense G. Automatisk handspritsbehållare som kontaktlöst doserar en desinfektionsdos som besökaren måste ta emot, annars nekas inträde. Behållaren är monterad på en stålstolpe och utrustad med en glasbarriär mot säkerhetsslussen.

Läs mer om systemet på Gunnebo Nordics webbplats.

Skriven av Anna Göth

H-Sense T. Kontroll av kroppstemperatur
H-Sense T. Kontroll av kroppstemperatur
H-Sense M. Kontroll av ansiktsmask
H-Sense M. Kontroll av ansiktsmask
H-Sense G. Obligatorisk handdesinfektion
H-Sense G. Obligatorisk handdesinfektion

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.