Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Säkerhet och trygghet fortfarande viktigast

Nyheter

Säkerhet och trygghet fortfarande viktigast

Säkerhet och trygghet fortfarande viktigast
Trygghet och säkerhet är de allra viktigaste faktorerna vid val av bostad, visar Industrifaktas undersökningar.

Industrifakta genomför återkommande undersökningar om boendevärderingar och prioriteringar i samband med nya husbyggnadsprojekt. Stora antal intervjuer genomförs med konsumenter i olika åldersgrupper och hushållssammansättningar.

Trygghet och grönska är viktigast
Faktorer som generellt spelar särskilt stor roll vid val av bostad är bland annat trygghet och säkerhet samt närhet till grönska eller natur. Andra högt prioriterade faktorer är valfrihet vid utformning av bostad, en balkong eller uteplats samt gott om garderober och förvaringsutrymmen.

Öppen planlösning mindre intressant
Lägre värde får däremot öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, något som har varit vanligt förekommande i nyproduktionen de senaste åren. Många av faktorerna har också olika prioritet med hänsyn till ålder och hushållssammansättning.

Länk: Industrifakta AB, fastighetsundersökningar

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.