Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Säkerhet och trygghet fortfarande viktigast

Nyheter

Säkerhet och trygghet fortfarande viktigast

Säkerhet och trygghet fortfarande viktigast
Trygghet och säkerhet är de allra viktigaste faktorerna vid val av bostad, visar Industrifaktas undersökningar.

Industrifakta genomför återkommande undersökningar om boendevärderingar och prioriteringar i samband med nya husbyggnadsprojekt. Stora antal intervjuer genomförs med konsumenter i olika åldersgrupper och hushållssammansättningar.

Trygghet och grönska är viktigast
Faktorer som generellt spelar särskilt stor roll vid val av bostad är bland annat trygghet och säkerhet samt närhet till grönska eller natur. Andra högt prioriterade faktorer är valfrihet vid utformning av bostad, en balkong eller uteplats samt gott om garderober och förvaringsutrymmen.

Öppen planlösning mindre intressant
Lägre värde får däremot öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, något som har varit vanligt förekommande i nyproduktionen de senaste åren. Många av faktorerna har också olika prioritet med hänsyn till ålder och hushållssammansättning.

Länk: Industrifakta AB, fastighetsundersökningar

 

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.