Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Säker typvägg för våtrum

INGEN BILD
Säker Vatten har presenterat en typvägg för våtrum som ska minska risken för skador i anslutning till infästningar.

      
 

Säker Vatten presenterar en ny typvägg för våtrum som ska klara olika typer av infästningar utan risk för läckage och vattenskador.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Risken för läckage vid infästningar är stor i våtrum. Men nu har Säker Vatten utvecklat en ny typvägg. Arbetet har skett med stöd av ett tekniskt råd från övriga byggbranschen och försäkringsbolagen.

Målsättningen har varit att kombinera ett rationellt byggande med en vattensäker konstruktion. Väggen ska byggas av vanligt material och med metoder som hantverkarna behärskar. Resultatet ska bli en vägg som är möjlig att skruva i utan att det uppstår vattenskador.

Typväggen
Den nya typväggen som Säker Vatten utvecklat och som det tekniska rådet enats om ser ut så här inifrån och ut:

•70 mm reglar i trä eller plåt med ett centrumavstånd på 450 mm

•15 mm skiva av konstruktionsplywood över hela väggen

•våtrumsskiva enligt gällande branschregler från BKR och GVK

•tätskikt enligt samma branschregler

•keramik (eller bara plastmatta som ytskikt).

 

Detaljerade ritningar kommer att läggas upp på Säker Vattens webbplats.

Testad av SP
En fyra meter hög vägg har byggts i laboratorium vid SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås. Den har provats i tre olika utföranden; med tätskikt i form av svetsad plastmatta och foliesystem, med kakel samt med bara plastmatta.

 

Säker Vattens folder.

 

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.