• Nyheter
  • Säker förvaring och laddning för elcykelbatterier

Nyheter

Säker förvaring och laddning för elcykelbatterier

Säker förvaring och laddning för elcykelbatterier
Dooman Teknik presenterar en ny säkerhetsprodukt i sitt sortiment, UB Pro Laddskåp, ett förvaringsskåp med laddningsmöjlighet för cykelbatterier. Detta är en aktuell produkt för säker och tillgänglig förvaring i ett samhälle med ökande trafik av elcyklar.

UB Pro Laddskåp för cykelbatterier är en fullt anpassningsbar förvaringslösning utifrån kundens behov av till exempel storlek och utseende. Skåpet är alltid försett med en sockel som har en låsbar lucka, utrymmet är anpassat för elanslutningar och inrymmer en kraftig fläkt. Hyllplanen inne i skåpet är ventilerade för att hålla ner temperaturen under tiden som batterier laddas. Den lägre temperatureffekten kan även verka för att ge batterierna längre livstid.

UB Pro Laddskåp finns tillgängligt i flera olika modeller, storlekar och utseende. Skåpen tillverkas i Sverige vilket gör det möjligt till flexibla kundanpassningar efter till exempel antal batterier som ska få plats samt kulör och stil på skåpets front. 

Levereras som standard med hänglåsklyka eller elkodlås (ASSA Coded 1.0). Andra alternativ offereras vid behov.

Dooman Teknik erbjuder förvaringslösningar för bland annat cyklar, el-cyklar, el-rullstolar, scootrar och handikappanpassade fordon. Vanliga kunder är företag, fastighetsägare, kommuner och bostadsrättsföreningar.

Skriven av Jenny Öhlund

UB Pro Laddskåp levereras som standard med hänglåsklyka
UB Pro Laddskåp levereras som standard med hänglåsklyka
UB Pro Laddskåp finns även med kodlås
UB Pro Laddskåp finns även med kodlås
UB Pro Laddskåp i rostfritt utförande
UB Pro Laddskåp i rostfritt utförande

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.