Nyheter

Så blir kniven såg

Så blir kniven såg
Nu går det att komplettera brytbladskniven med ett japanskt sågblad från Hultafors.


Nu kan den vanliga 18 millimeters brytbladskniven enkelt förvandlas till en såg. Man byter helt enkelt ut knivbladet mot det nya sågbladet SB-18. Sågbladet är tillverkat enligt japanska specifikationer. Det vill säga att det är mycket tunt och sågar på bakåtdraget. Något som ska ge rena och fina snitt.

 

Kolstål med härdade tänder
Sågbladet är tillverkat av kolstål och har sju härdade tänder per centimeter.
Bladet är en halv millimeter tjockt och 18 millimeter brett. Längden är 105 millimeter.

 

 

Nyheter

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.