• Nyheter
  • Runda flexibla planteringslådor i betong

Nyheter

Runda flexibla planteringslådor i betong

Runda flexibla planteringslådor i betong
JOM som är mest kända för sina träd- och markskydd i gjutjärn, tillverkar även planteringslådor av betongelement. Där fyra grundelement kan sättas samman till lådor med valfri längd och bredd. Eftersom det bygger på en kedjekonstruktion, kan lådorna göras hur stora som helst. Hittills har det mest varit fråga om fyrkantiga lådor, men nu har man även börjat med runda lådor.

Lådan kan användas i alla sammanhang där man vill skilja mellan planteringsjord och omgivande bärlager, men där man vill kunna släppa ut trädrötter i de omgivande lagren. Den hopsatta planteringslådan ger ett perfekt upplag för markgaller av fribärande typ. Den flexibla möjligheten till att skapa olika storlekar gör att konstruktionerna kan användas till vilket galler som helst. 

Montaget av sidorna sker genom en enkel koppling som låses med en kopplingssprint i armeringsstål. Elementen har ingjutna tappar för lyftöglor vilket gör att en sammansättning av lådan lämpligen görs utanför planteringsgropen, varefter hela konstruktionen lyfts på plats efter sammansättning. Lådorna fungerar även om man vill skapa stora växtbäddar utan att galler används.

Konstruktionen erbjuder stora öppningar för trädrötter, en hög öppning för grunt liggande rötter samt en balk som ger stöd för hela konstruktionen i dess underkant.

Skriven av Malena Beijer

Planteringslådor i betong
Planteringslådor i betong

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.