• Nyheter
  • Runda flexibla planteringslådor i betong

Nyheter

Runda flexibla planteringslådor i betong

Runda flexibla planteringslådor i betong
JOM som är mest kända för sina träd- och markskydd i gjutjärn, tillverkar även planteringslådor av betongelement. Där fyra grundelement kan sättas samman till lådor med valfri längd och bredd. Eftersom det bygger på en kedjekonstruktion, kan lådorna göras hur stora som helst. Hittills har det mest varit fråga om fyrkantiga lådor, men nu har man även börjat med runda lådor.

Lådan kan användas i alla sammanhang där man vill skilja mellan planteringsjord och omgivande bärlager, men där man vill kunna släppa ut trädrötter i de omgivande lagren. Den hopsatta planteringslådan ger ett perfekt upplag för markgaller av fribärande typ. Den flexibla möjligheten till att skapa olika storlekar gör att konstruktionerna kan användas till vilket galler som helst. 

Montaget av sidorna sker genom en enkel koppling som låses med en kopplingssprint i armeringsstål. Elementen har ingjutna tappar för lyftöglor vilket gör att en sammansättning av lådan lämpligen görs utanför planteringsgropen, varefter hela konstruktionen lyfts på plats efter sammansättning. Lådorna fungerar även om man vill skapa stora växtbäddar utan att galler används.

Konstruktionen erbjuder stora öppningar för trädrötter, en hög öppning för grunt liggande rötter samt en balk som ger stöd för hela konstruktionen i dess underkant.

Skriven av Malena BeijerPlanteringslådor i betong
Planteringslådor i betong

Nyheter

Fristående digitalt dörrlås

Exma Duo är en fristående låsenhet som monteras direkt på dörren under dörrtrycke och cylinderring. Låset styrs via kod, nyckelbricka, kort eller via en app i telefonen och fungerar med modullås av standardtyp.

Den nya flexibla färgskrapan

Den nya flexibla färgskrapan

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

Mattsvart takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.