För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Runda flexibla planteringslådor i betong

Nyheter

Runda flexibla planteringslådor i betong

Runda flexibla planteringslådor i betong
JOM som är mest kända för sina träd- och markskydd i gjutjärn, tillverkar även planteringslådor av betongelement. Där fyra grundelement kan sättas samman till lådor med valfri längd och bredd. Eftersom det bygger på en kedjekonstruktion, kan lådorna göras hur stora som helst. Hittills har det mest varit fråga om fyrkantiga lådor, men nu har man även börjat med runda lådor.

Lådan kan användas i alla sammanhang där man vill skilja mellan planteringsjord och omgivande bärlager, men där man vill kunna släppa ut trädrötter i de omgivande lagren. Den hopsatta planteringslådan ger ett perfekt upplag för markgaller av fribärande typ. Den flexibla möjligheten till att skapa olika storlekar gör att konstruktionerna kan användas till vilket galler som helst. 

Montaget av sidorna sker genom en enkel koppling som låses med en kopplingssprint i armeringsstål. Elementen har ingjutna tappar för lyftöglor vilket gör att en sammansättning av lådan lämpligen görs utanför planteringsgropen, varefter hela konstruktionen lyfts på plats efter sammansättning. Lådorna fungerar även om man vill skapa stora växtbäddar utan att galler används.

Konstruktionen erbjuder stora öppningar för trädrötter, en hög öppning för grunt liggande rötter samt en balk som ger stöd för hela konstruktionen i dess underkant.

Skriven av Malena BeijerPlanteringslådor i betong
Planteringslådor i betong

Nyheter

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.