• Nyheter
  • Rumsavdelare för spontana rum i rummet

Nyheter

Rumsavdelare för spontana rum i rummet

Rumsavdelare för spontana rum i rummet
Grape Design marknadsför Softwall partition från Stephanie Forsythe och Todd MacAllen/Molo Design. Softwall partition är en rumsavdelare med mjuka kurvor och organiska material med naturinspirerade kulörer. Produkten gör det möjligt att skapa en flexibel och vänlig miljö för avskildhet på till exempel kontor, i butiker, restauranger och andra offentliga rum.

Softwall partition är uppbyggt av en bikakegeometri som flexibelt expanderas för att skapa en fristående rumsavdelare och spontana omformningar i inomhusmiljöer. I utfällt läge är Softwall hundra gånger större än dess komprimerade form och varje mjukvägg kan expandera till en längd av 4,5 meter, eller kortare, för anpassning till olika tillfällen. Skiljeväggarna komprimeras för att skapa en kompakt förvaring med tillhörande väggkrok av rostfritt stål. Softwall partition finns i höjderna 1520, 1830, 2440 och 3050 mm.

Rumsavdelaren tillverkas i två olika material, kraftpapper och Tyvek®. Kraftpapper softwall av en blandning av återvunnen fiber och ny långfiber. Den är stark, mycket robust och är brandhämmande. Kraftpapper softwall har en tjocklek på 230 mm och finns i kulörerna brunt, svart och indigo och höjder upp till 2440 mm.

Tyvek® är ett polyetenmaterial som är 100% återvinningsbart. Den är riv-, UV- och vattentålig, vilket gör den hållbar att hantera och lätt att underhålla. Tyvek® är också antistatisk vilket inte kräver avdamning. Tyvek® softwall har en tjocklek på 340 mm och finns i kulörerna vit, svart och alu och i höjder upp till 3050 mm.

Molo Design är en design- och produktionsstudio baserad i Vancouver, Kanada. Molos projekt rör sig mellan konst, design och arkitektur.

Perfekt för att skapa spontana rum i rummet
Perfekt för att skapa spontana rum i rummet
Softwall kraftpapper i kulör indigo
Softwall kraftpapper i kulör indigo
I utfällt läge är Softwall hundra gånger större än i komprimerade form
I utfällt läge är Softwall hundra gånger större än i komprimerade form
Flexibel och expanderande bikakegeometri
Flexibel och expanderande bikakegeometri

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.