Nyheter

Rullbar betong lanseras i Sverige

Rullbar betong lanseras i Sverige
Det nya byggnadsmaterialet kallas Concrete Canvas och kan liknas vid en torr betongmatta som har många tillämpningsområden. Det är ett flexibelt, betongimpregnerat tyg som härdar efter vattning och bildar ett tunt betonglager.

Concrete Canvas möjliggör betongkonstruktioner utan krav på någon speciell anläggning eller blandningsutrustning, endast vatten behövs. Materialet härdar under 24 timmar, men fortsätter sen att öka i styrka. 

Produkten består av en tredimensionell fibermatris som innehåller en torrbetongmix. Den ena ytan är öppen för att kunna bevattnas, den andra består av en pvc-duk som säkerställer att konstruktionen blir helt vattentät. Betongmattan kan bevattnas med slang eller nedsänkas under vatten. När materialet är härdat förstärker fibrerna betongen och förhindrar sprickuppkomst. 

CC finns både på stora och små rullar, så att man kan frakta den även till svåråtkomliga utrymmen. Eftersom det går åt mindre betong vid konstruktionen blir det miljövänligare än traditionella betongprojekt. 

Eftersom betongen kan härda både i söt- och saltvatten, kan man använda den till betongprojekt under vattnet varsomhelst.

Skriven av Malena Beijer


Concrete Canvas
Concrete Canvas

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.