Nyheter

Rullande golvskrapa skonar knäna

Rullande golvskrapa skonar knäna
2008-11-21
Med Makitas nya mejselhammare för golvskrapning tar man bort gamla plastmattor eller klinkerplattor utan att krypa på knäna.

          
 

Makitas nya mejselhammare, HL1820L-1, är försedd med en ställning som gör att skrapning av golv kan utföras i en ergonomiskt riktig position.

 

Makita HK1820L-1 är en rullande golvskrapa med mejslingsfunktion som ska göra att skrapning av golv går enkelt och snabbt. Skrapan är också försedd med en ställning som gör att arbetet kan uföras stående i stället för på knä.


Skrapans effekt är 510 watt och den är försedd med en 100 millimeter bred skrapa. Den har även fäste för SDS+. Komplett med ställning är den 1,3 meter lång och väger totalt 5,2 kilo.

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.