• Nyheter
  • Rostfri trallskruv för korrosiv miljö

Nyheter

Rostfri trallskruv för korrosiv miljö

Rostfri trallskruv för korrosiv miljö
Från Gunnebo kommer en rostfri, härdad trallskruv som är utvecklad för att ge hög hållfasthet och beständighet även i korrosiv miljö.

 

Trallskruv Rostfri Härdad är framtagen för montering i hårda träslag som ek och cumaru. Skruven är tillverkad av rostfritt härdat stål 410 som även är magnetiskt. Det är en stålkvalitet som ska ge skruven goda hållfasthetsegenskaper. Samtidigt ska den klara korrosiv miljö lika bra som traditionellt rostfritt A2-stål.

Skärande spets minskar sprickor

Trallskruven är försedd med försänkningsrillor för att ge ett snyggt montage. Den är också försedd med skärande spets som ska minska indrivningsmomentet och motverka sprickbildning. För att ge stadigt grepp har skruven TX-spår.

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.