Nyheter

Rolla spacklet på väggen

Rolla spacklet på väggen
2012-01-31
Beckers lanserar ett smidigt spackel som kan appliceras på väggar och tak med hjälp av en roller.

   
 

Beckers Spackel Roller kan appliceras med en roller. På så vis ska arbetet gå betydligt snabbare och enklare.

 

 

 

 

 

Beckers Spackel Roller är ett färdigblandat rullspackel för skarv- och bredspackling av väggar och tak i torra utrymmen inomhus. Spacklet kan användas på ytor som gips, betong och glasfiberväv. Det finkorniga spacklet har hög fyllförmåga och är grönfärgat för att man enklare ska se var det är spacklat.

Bearbetas med spackelspade
Spacklet appliceras med roller och fördelas jämt. Därefter ska det efterbearbetas med spackelspade så att det får en slät yta. Efter cirka 3 timmar är ytan torr och den kan slipas och målas efter 7–10 timmar.
Produkten är miljömärkt med Svanen.

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.