Nyheter

Rolla spacklet på väggen

Rolla spacklet på väggen
Beckers lanserar ett smidigt spackel som kan appliceras på väggar och tak med hjälp av en roller.

   
 

Beckers Spackel Roller kan appliceras med en roller. På så vis ska arbetet gå betydligt snabbare och enklare.

 

 

 

 

 

Beckers Spackel Roller är ett färdigblandat rullspackel för skarv- och bredspackling av väggar och tak i torra utrymmen inomhus. Spacklet kan användas på ytor som gips, betong och glasfiberväv. Det finkorniga spacklet har hög fyllförmåga och är grönfärgat för att man enklare ska se var det är spacklat.

Bearbetas med spackelspade
Spacklet appliceras med roller och fördelas jämt. Därefter ska det efterbearbetas med spackelspade så att det får en slät yta. Efter cirka 3 timmar är ytan torr och den kan slipas och målas efter 7–10 timmar.
Produkten är miljömärkt med Svanen.

 

 

Nyheter

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.