Nyheter

Robusta och eleganta fasader

Robusta och eleganta fasader
2012-09-18
Rivputs från Weber för fasader utsatta för stora påfrestningar.

 
 

Fasaden glittrar i solljuset

Från Weber kommer en genomfärgad rivputs till fasadsystemet Serpomin MK3 EF-Riv, för fasader utsatta för stor påfrestning av väder och vind.

Min 209 Rivputs EF används som ytputs i Serpomin MK3 EF-Riv. Min 209 Rivputs EF är en genomfärgad terrasitputs baserad på kalk och cement med vit dolomit som ballast samt färgpigment och glimmer. Det är glimret som gör fasaden glittrande i solljuset. Produkten är genomfärgad vilket gör den motståndskraftig mot mekanisk åverkan.

99 standardkulörer
Min 209 Rivputs EF finns i alla Webers 99 standardkulörer, specialkulörer kan tas fram till större objekt.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.