Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Nyheter

Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Rivningsrobot med extra stor räckvidd
Låg vikt, kompakt, stabil och mycket lättmanövrerad

 
  
      
  

Det är huvudegenskaperna hos det senaste tillskottet till Husqvarnas familj av rivningsrobotar. DXR 270, utrustad med nya stödben, ger hög stabilitet och räckvidd.


DXR 270 blir ett komplement till Husqvarnas sortiment av kompakta, fjärrstyrda rivningsrobotar, som passar för arbeten både inom- och utomhus.
De nya stödbenen med extra stor räckvidd ger inte bara ökad stabilitet utan möjliggör också större arbetsbelastning. Den fasta armen har en stabil, hållbar utformning som gör det möjligt att placera verktyget på ett mycket exakt sätt. DXR 270 har en räckvidd på 4,8 meter.


Lätt att transportera
Den låga vikten på 1,75 ton och det korta chassit – endast 78 cm brett – ger maskinen en mycket kompakt design. Den låga höjden ger användaren fri sikt över maskinen under arbe¬tet. Det bidrar samtidigt till att ge maskinen en låg tyngdpunkt.
Som Husqvarnas övriga DXR-rivningsrobotar styrs DXR 270 via en lättanvänd fjärrkontroll med en färgskärm på 3,5 tum och Bluetooth-teknik. Styrsystemet är anpassat för tuffa rivningsmiljöer där starka vibrationer, betongdamm och vatten är vanliga inslag.
DXR 270 lämpar sig för de flesta arbeten inom betongrivning och för mindre grävarbeten, såväl inom-som utomhus.

Tekniska specifikationer
• Effekt: 19 kW
• Vikt: 1,75 ton
• Räckvidd: 4,8 meter
• Styrsystemet är en modulär, digital Can-baserad PLC
• Automatisk hammarsmörjning ingår i standardversionen

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.