• Nyheter
  • Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Nyheter

Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Rivningsrobot med extra stor räckvidd
Låg vikt, kompakt, stabil och mycket lättmanövrerad

 
  
      
  

Det är huvudegenskaperna hos det senaste tillskottet till Husqvarnas familj av rivningsrobotar. DXR 270, utrustad med nya stödben, ger hög stabilitet och räckvidd.


DXR 270 blir ett komplement till Husqvarnas sortiment av kompakta, fjärrstyrda rivningsrobotar, som passar för arbeten både inom- och utomhus.
De nya stödbenen med extra stor räckvidd ger inte bara ökad stabilitet utan möjliggör också större arbetsbelastning. Den fasta armen har en stabil, hållbar utformning som gör det möjligt att placera verktyget på ett mycket exakt sätt. DXR 270 har en räckvidd på 4,8 meter.


Lätt att transportera
Den låga vikten på 1,75 ton och det korta chassit – endast 78 cm brett – ger maskinen en mycket kompakt design. Den låga höjden ger användaren fri sikt över maskinen under arbe¬tet. Det bidrar samtidigt till att ge maskinen en låg tyngdpunkt.
Som Husqvarnas övriga DXR-rivningsrobotar styrs DXR 270 via en lättanvänd fjärrkontroll med en färgskärm på 3,5 tum och Bluetooth-teknik. Styrsystemet är anpassat för tuffa rivningsmiljöer där starka vibrationer, betongdamm och vatten är vanliga inslag.
DXR 270 lämpar sig för de flesta arbeten inom betongrivning och för mindre grävarbeten, såväl inom-som utomhus.

Tekniska specifikationer
• Effekt: 19 kW
• Vikt: 1,75 ton
• Räckvidd: 4,8 meter
• Styrsystemet är en modulär, digital Can-baserad PLC
• Automatisk hammarsmörjning ingår i standardversionen

Nyheter

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.