• Nyheter
  • Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Nyheter

Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Rivningsrobot med extra stor räckvidd
Låg vikt, kompakt, stabil och mycket lättmanövrerad

 
  
      
  

Det är huvudegenskaperna hos det senaste tillskottet till Husqvarnas familj av rivningsrobotar. DXR 270, utrustad med nya stödben, ger hög stabilitet och räckvidd.


DXR 270 blir ett komplement till Husqvarnas sortiment av kompakta, fjärrstyrda rivningsrobotar, som passar för arbeten både inom- och utomhus.
De nya stödbenen med extra stor räckvidd ger inte bara ökad stabilitet utan möjliggör också större arbetsbelastning. Den fasta armen har en stabil, hållbar utformning som gör det möjligt att placera verktyget på ett mycket exakt sätt. DXR 270 har en räckvidd på 4,8 meter.


Lätt att transportera
Den låga vikten på 1,75 ton och det korta chassit – endast 78 cm brett – ger maskinen en mycket kompakt design. Den låga höjden ger användaren fri sikt över maskinen under arbe¬tet. Det bidrar samtidigt till att ge maskinen en låg tyngdpunkt.
Som Husqvarnas övriga DXR-rivningsrobotar styrs DXR 270 via en lättanvänd fjärrkontroll med en färgskärm på 3,5 tum och Bluetooth-teknik. Styrsystemet är anpassat för tuffa rivningsmiljöer där starka vibrationer, betongdamm och vatten är vanliga inslag.
DXR 270 lämpar sig för de flesta arbeten inom betongrivning och för mindre grävarbeten, såväl inom-som utomhus.

Tekniska specifikationer
• Effekt: 19 kW
• Vikt: 1,75 ton
• Räckvidd: 4,8 meter
• Styrsystemet är en modulär, digital Can-baserad PLC
• Automatisk hammarsmörjning ingår i standardversionen

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.