• Nyheter
  • Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Nyheter

Rivningsrobot med extra stor räckvidd

Rivningsrobot med extra stor räckvidd
Låg vikt, kompakt, stabil och mycket lättmanövrerad

 
  
      
  

Det är huvudegenskaperna hos det senaste tillskottet till Husqvarnas familj av rivningsrobotar. DXR 270, utrustad med nya stödben, ger hög stabilitet och räckvidd.


DXR 270 blir ett komplement till Husqvarnas sortiment av kompakta, fjärrstyrda rivningsrobotar, som passar för arbeten både inom- och utomhus.
De nya stödbenen med extra stor räckvidd ger inte bara ökad stabilitet utan möjliggör också större arbetsbelastning. Den fasta armen har en stabil, hållbar utformning som gör det möjligt att placera verktyget på ett mycket exakt sätt. DXR 270 har en räckvidd på 4,8 meter.


Lätt att transportera
Den låga vikten på 1,75 ton och det korta chassit – endast 78 cm brett – ger maskinen en mycket kompakt design. Den låga höjden ger användaren fri sikt över maskinen under arbe¬tet. Det bidrar samtidigt till att ge maskinen en låg tyngdpunkt.
Som Husqvarnas övriga DXR-rivningsrobotar styrs DXR 270 via en lättanvänd fjärrkontroll med en färgskärm på 3,5 tum och Bluetooth-teknik. Styrsystemet är anpassat för tuffa rivningsmiljöer där starka vibrationer, betongdamm och vatten är vanliga inslag.
DXR 270 lämpar sig för de flesta arbeten inom betongrivning och för mindre grävarbeten, såväl inom-som utomhus.

Tekniska specifikationer
• Effekt: 19 kW
• Vikt: 1,75 ton
• Räckvidd: 4,8 meter
• Styrsystemet är en modulär, digital Can-baserad PLC
• Automatisk hammarsmörjning ingår i standardversionen

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.