Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Riksbanken oroad för kontorspriser

Nyheter

Riksbanken oroad för kontorspriser

INGEN BILD
Allt större skillnader mellan prisökningar och hyreshöjningar på kommersiella fastigheter oroar Riksbanken.

Gapet mellan prisökningarna på kommersiella fastigheter och hyreshöjningar oroar Riksbanken, som varnar för att det kan bli allt svårare att höja hyrorna om konjunkturen fortsätter att sakta in. Prisökningarna på kontorsfastigheter är särskilt stora i storstadsområdena. Malmö hamnar högst i statistiken med cirka 11 procent under årets första kvartal jämfört med samma period 2007. Under denna period har hyrorna endast stigit med cirka 7 procent. Riksbanken spår att det finns risk för att investeringarnas förväntningar inte infrias om konjunkturen viker snabbare än förväntat, vilket kan leda till stora priskorrigeringar.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadssignaler.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.