Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Reviderade branschrekommendationer för gipsskivor

Nyheter

Reviderade branschrekommendationer för gipsskivor

Reviderade branschrekommendationer för gipsskivor
Branschrådet Yrkesmässig behandling av gipsskivor, YBG, ger ut en ny utgåva av rådets föreskrifter och rekommendationer, som har reviderats och anpassats efter AMA Hus 08.

       
 Branschrådet Yrkesmässig behandling av gipsskivor, YBG, ger ut anvisningar som ska verka som branschrekommendationer i alla led i byggprocessen, och som ett komplement till AMA Hus 08, för att nå ett fullgott slutresultat. 

Branschrådet YBG:s målsättning med revideringen av skriften har varit att anpassa dess föreskrifter och rekommendationer till dagens gällande myndighetskrav och produktstandarder.

Nya kvalitetsklasser
Exempel på nyheter är kvalitetsklasserna Q4 till Q1, som införts för att nå önskat slutresultat med förenklat beskrivande och utförande. Klasserna avser stommens konstruktion, utförande och ytbehandling.
För väggar finns de fyra klasserna QV 4-1, där 4 är klassen med högsta kvalitet.
För innertak finns två klasser, QT 4 och 3, där 4 är klassen med högsta kvalitet.

Branschrådet YBG
Branschrådet YBG är en ekonomisk förening som består av aktörer inom branschområdet Yrkesmässig behandling av gipsskivor, YBG. Rådet ska verka för en bredare kunskap och högre kvalitet genom råd och rekommendationer i samverkan.

Mer information finns på branschrådets webbplats, där den reviderade skriften även kan laddas hem som pdf: www.ybg.nu

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.