Nyheter

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag
Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Osmo Rollerskrapa är utrustad med en nästan helt sluten ring av metall. Ringen träs över rollerns stickbygel och dras sedan ner över rollern som rengörs i ett enda drag. För att samla upp överbliven färg hålls rollern över målartråg eller färgburk.

För att undvika kladd har skrapan har ett långt metallskaft och handtag av plast.

Rollerskrapan kan användas för Osmo Mikrofiberroller 250 mm och andra rollers som har en dimension på 50 mm.

Osmo Rollerskrapa börjar säljas i färg- och byggfackhandel under hösten 2020.

Skriven av Anna Göth

Osmo rollerskrapa träs över rollern och skrapar bort färgen i ett drag
Osmo rollerskrapa träs över rollern och skrapar bort färgen i ett drag

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.