• Nyheter
  • Rekordhög tillväxt hos arkitekter

Nyheter

Rekordhög tillväxt hos arkitekter

INGEN BILD
Arkitekterna visar på en stark ökning av arbetsvolymen under det senaste halvåret. Detta enligt Industrifaktas konsultpanel, som består av ca 60 arkitekter och byggtekniska konsulter.

Under perioden augusti 2007 till januari 2008 har arbetsvolymen ökat med närmare 7 procent. Arkitekterna i panelen tror också på en fortsatt positiv utveckling under första halvåret i år och väntar sig att orderstocken kommer att växa ytterligare 5 procent de närmaste sex månaderna. Totalt har arbetsvolymen ökat med närmare 4 procent mellan augusti 2007 och januari 2008.

De undersökta konsulterna väntar sig en ökning av orderstocken med cirka 3 procent under första halvåret. Resultaten från Industrifaktas konsultpanel ger vissa indikationer på hur utvecklingen på byggmarknaden kan te sig det närmaste året.

Länk: Industrifakta AB, Marknadstrender

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.