Nyheter

Regn- och arbetsbyxa i ett

Regn- och arbetsbyxa i ett
Företaget Skydda lanserar under varumärket L.Brador en vädertålig bomullsbyxa för hantverkare som tål regn och rusk.

  
 

Ny vädertålig arbetsbyxa från L.Brador gör att hantverkaren slipper regnkläder.

 

 

Att ha regnkläder ovanpå de vanliga arbetskläderna är något som många hantverkare ogillar. Bland annat gör regnkläderna det svårare för hantverkaren att komma åt sina verktyg. Företaget Skydda lanserar nu genom sitt varumärke L.Brador ett nytt bomullsplagg som är både regn- och arbetsbyxa i ett. Byxan är tillverkad av materialet Epic Cotton vars egenskaper gör bomullsplaggen vattenavvisande. Ingen impregnering eller extra membran behövs och skyddet går inte heller att tvätta ur. Textilen andas precis som i vanliga byxor men fukten och vätan håller sig kvar utanför.

Miljövänlig teknik

Epictekniken bygger på att en ultratunn polymer lindas runt bomullsfibern i det vävda tyget. Utseendet på tyget påverkas inte av processen och tekniken är helt miljövänlig. Förutom att byxan blir vädertålig är väven dessutom tåligare mot smuts och behöver därför inte tvättas lika ofta.

 

 

 

 

 

 

 

Skydda/ L.Brador finns på Nordbygg i monter B01:41

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.