Nyheter

Regn- och arbetsbyxa i ett

Regn- och arbetsbyxa i ett
Företaget Skydda lanserar under varumärket L.Brador en vädertålig bomullsbyxa för hantverkare som tål regn och rusk.

  
 

Ny vädertålig arbetsbyxa från L.Brador gör att hantverkaren slipper regnkläder.

 

 

Att ha regnkläder ovanpå de vanliga arbetskläderna är något som många hantverkare ogillar. Bland annat gör regnkläderna det svårare för hantverkaren att komma åt sina verktyg. Företaget Skydda lanserar nu genom sitt varumärke L.Brador ett nytt bomullsplagg som är både regn- och arbetsbyxa i ett. Byxan är tillverkad av materialet Epic Cotton vars egenskaper gör bomullsplaggen vattenavvisande. Ingen impregnering eller extra membran behövs och skyddet går inte heller att tvätta ur. Textilen andas precis som i vanliga byxor men fukten och vätan håller sig kvar utanför.

Miljövänlig teknik

Epictekniken bygger på att en ultratunn polymer lindas runt bomullsfibern i det vävda tyget. Utseendet på tyget påverkas inte av processen och tekniken är helt miljövänlig. Förutom att byxan blir vädertålig är väven dessutom tåligare mot smuts och behöver därför inte tvättas lika ofta.

 

 

 

 

 

 

 

Skydda/ L.Brador finns på Nordbygg i monter B01:41

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.