Nyheter

Regn- och arbetsbyxa i ett

Regn- och arbetsbyxa i ett
Företaget Skydda lanserar under varumärket L.Brador en vädertålig bomullsbyxa för hantverkare som tål regn och rusk.

  
 

Ny vädertålig arbetsbyxa från L.Brador gör att hantverkaren slipper regnkläder.

 

 

Att ha regnkläder ovanpå de vanliga arbetskläderna är något som många hantverkare ogillar. Bland annat gör regnkläderna det svårare för hantverkaren att komma åt sina verktyg. Företaget Skydda lanserar nu genom sitt varumärke L.Brador ett nytt bomullsplagg som är både regn- och arbetsbyxa i ett. Byxan är tillverkad av materialet Epic Cotton vars egenskaper gör bomullsplaggen vattenavvisande. Ingen impregnering eller extra membran behövs och skyddet går inte heller att tvätta ur. Textilen andas precis som i vanliga byxor men fukten och vätan håller sig kvar utanför.

Miljövänlig teknik

Epictekniken bygger på att en ultratunn polymer lindas runt bomullsfibern i det vävda tyget. Utseendet på tyget påverkas inte av processen och tekniken är helt miljövänlig. Förutom att byxan blir vädertålig är väven dessutom tåligare mot smuts och behöver därför inte tvättas lika ofta.

 

 

 

 

 

 

 

Skydda/ L.Brador finns på Nordbygg i monter B01:41

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.