Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Regn framkallar gömt mönster

Regn framkallar gömt mönster
Från Holland kommer ett system av betongplattor med mönster som enbart framträder när plattorna blir våta.

 
 

Solid Poetry är namnet på ett system av betongplattor med mönster som enbart framträder när plattorna blir våta.

 

 

 

 

 

  

Solid Poetry är namnet på systemet med gömd design, som är utvecklat av Fredrik Molenschot och Susanne Happle, två designer som har sin bas i Holland.
Betongplattorna är behandlade så att ett mönster framträder när de blir våta. När plattorna torkar blir mönstret återigen osynligt.
I bildexemplet här är det ett blommönster som lagts in. Men här finns stora möjligheter till variation av mönster, texter eller bilder.
Plattorna kan användas utomhus i offentliga miljöer som trottoarer och busshållplatser. Eller varför inte hemma i trädgården eller i badrummet.


De två konstnärernas webbplatser:
www.frederikmolenschot.nl
susannehapple.crooy.com

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.