Nyheter

Regn framkallar gömt mönster

Regn framkallar gömt mönster
Från Holland kommer ett system av betongplattor med mönster som enbart framträder när plattorna blir våta.

 
 

Solid Poetry är namnet på ett system av betongplattor med mönster som enbart framträder när plattorna blir våta.

 

 

 

 

 

  

Solid Poetry är namnet på systemet med gömd design, som är utvecklat av Fredrik Molenschot och Susanne Happle, två designer som har sin bas i Holland.
Betongplattorna är behandlade så att ett mönster framträder när de blir våta. När plattorna torkar blir mönstret återigen osynligt.
I bildexemplet här är det ett blommönster som lagts in. Men här finns stora möjligheter till variation av mönster, texter eller bilder.
Plattorna kan användas utomhus i offentliga miljöer som trottoarer och busshållplatser. Eller varför inte hemma i trädgården eller i badrummet.


De två konstnärernas webbplatser:
www.frederikmolenschot.nl
susannehapple.crooy.com

 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.