Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Reglercentral för solvärmesystem

Reglercentral för solvärmesystem
Ny reglercentral utformad för oberoende kontroll och övervakning av termiska solvärmesystem.

AFRISOs nya SolarControl kan eftermonteras på befintliga solsystem, exempelvis i småhus eller tvåfamiljshus.

SolarControls mikroprocessor kontrollerar alla funktioner (solskydd, temperaturbegränsning, nedkylnings läge, avfrostning, frysskydd och semesterfunktion). Temperaturgivare och pump matas direkt via enheten och ingen extra kabeldragning behövs. En konduktiv givare kan anslutas för att övervaka nivån i uppsamlingstank för solvätska. Signaler från larmutrustning (t.ex. för system för övertryck eller tryckfall) kan anslutas via fyra digitala ingångar.

Textmeddelanden kan anpassas för de olika signalerna. Alla varnings-och larmsignaler loggas i minnet, visas på färgdisplayen med röd bakgrundsbelysning och signaleras med ett akustiskt larm som kan kvitteras. SolarControl är snabb och enkel att driftsätta, programmera och använda via ett textbaserat menysystem. SolarControls hölje är av plast (ABS) med en grafisk LCD-display med flera bakgrundsfärger.

Reglercentralen levereras för 230V och är avsedd för omgivningstemperaturer från 0 till 45° C. I leveransen ingår givare för solackumulator och uppsamlingstank. SolarControl kan utrustas med en modul för trådlös kommunikation med byggnadens automationssystem.

Reglercentral för solvärmesystem
Reglercentral för solvärmesystem

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.