Nyheter

Reglercentral för solvärmesystem

Reglercentral för solvärmesystem
Ny reglercentral utformad för oberoende kontroll och övervakning av termiska solvärmesystem.

AFRISOs nya SolarControl kan eftermonteras på befintliga solsystem, exempelvis i småhus eller tvåfamiljshus.

SolarControls mikroprocessor kontrollerar alla funktioner (solskydd, temperaturbegränsning, nedkylnings läge, avfrostning, frysskydd och semesterfunktion). Temperaturgivare och pump matas direkt via enheten och ingen extra kabeldragning behövs. En konduktiv givare kan anslutas för att övervaka nivån i uppsamlingstank för solvätska. Signaler från larmutrustning (t.ex. för system för övertryck eller tryckfall) kan anslutas via fyra digitala ingångar.

Textmeddelanden kan anpassas för de olika signalerna. Alla varnings-och larmsignaler loggas i minnet, visas på färgdisplayen med röd bakgrundsbelysning och signaleras med ett akustiskt larm som kan kvitteras. SolarControl är snabb och enkel att driftsätta, programmera och använda via ett textbaserat menysystem. SolarControls hölje är av plast (ABS) med en grafisk LCD-display med flera bakgrundsfärger.

Reglercentralen levereras för 230V och är avsedd för omgivningstemperaturer från 0 till 45° C. I leveransen ingår givare för solackumulator och uppsamlingstank. SolarControl kan utrustas med en modul för trådlös kommunikation med byggnadens automationssystem.

Reglercentral för solvärmesystem
Reglercentral för solvärmesystem

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.