Nyheter

Rätt tid för varma handdukar

Rätt tid för varma handdukar
Dryson förser sina handdukstorkar med en teknik som sparar energi och värmer handdukarna just när det behövs.

 

         

 

Drysons handdukstorkar förses nu med en inkopplingsenhet där man kan välja vilka tider på dygnet som torken ska vara påslagen.

  

Med valfria inkopplingsperioder för handdukstorkar kan man få handdukarna varma precis vid de tillfällen som behovet finns. Dessutom sparar man energi genom att torkarna är urkopplade övriga tider på dygnet. Så fungerar den inkopplingsenhet som företaget Dryson nu förser sina handdukstorkar med.

Lysdioder visar valt läge

Med hjälp av små diodlampor på inkopplingsenheten indikeras vilka val man gjort. Handdukstorkarna är S-märkta och har skyddsklass IP 44. De kan monteras med dold eller synlig installation.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.