Nyheter

Ramsåg som klarar stora plattor

Ramsåg som klarar stora plattor
Saint-Gobain Abrasives AB lanserar en ny ramsåg med tillräcklig kaplängd för att kapa större plattor på diagonalen.

     
 Norton Clipper lanserar en ny ramsåg som med kaplängden 650 millimeter ska klara kapning av större kakel- och klinkerplattor.

 

Inom varumärket Norton Clipper lanseras den nya ramsågen TR201, som är avsedd för kapning av större kakel- och klinkerplattor. Sågen har konstruerats för att klara kaplängder upp till 650 millimeter. Det gör det möjligt att kapa plattor som är 400 x 400 millimeter på diagonalen.

Kraftig ram för stabil kapning

För att ge en stabil och exakt kapning löper sågens skärhuvud på en extra kraftig ram. Sågen är försedd med en löstagbar vattentank med avtappningsplugg för att förenkla rengöring och tömning. Vattenpumpen är skyddad från kax, vilket ska göra sågen effektiv och långlivad.

Enkel att transportera

Sågen är avsedd för diamantklingor med högst 200 millimeter diameter. Detta ger maximalt kapdjup på 35 millimeter vid 90 grader och 25 millimeter vid 45 grader. Sågen är försedd med fällbara ben med hjul för enkel transport.
Maskinen har effekten 900 watt.

Nyheter

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.

Takarmatur NatureConnect härmar dagsljus på sjukhus

Takarmatur som härmar dagsljus

Belysningsföretaget Signifys produkt NatureConnect ser ut som ett vanligt takfönster men är en takarmatur vars LED-spektra påminner om naturligt dagsljus och som efterliknar solens dygnsrytm för att hjälpa människor som vistas i inomhusmiljöer att känna sig aktiva under dagen och vila bra på natten. Ljusarmaturen skapar en känsla av rymd och kan installeras i miljöer som vanligtvis inte får naturligt dagsljus som exempelvis butiker, kontor, konferenslokaler, vårdboenden och sjukhus.

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

LocStone kantstensförankring ställs direkt på asfaltjusteringen

Kantstensförankring utan betong

Det svenska innovationsföretaget Locstone har tagit fram en patenterad konstruktion som förankrar kantstenarna i körbanans beläggning vilket gör att man slipper traditionellt mothåll av klimatbelastande betong. Locstone räknar med en besparing på upp till 28 kg CO2* per meter och cirka 10 cm granit per sten eftersom de inte behöver grävas ner och motgjutas utan ställs direkt på asfaltjusteringen.