Nyheter

Ramsåg som klarar stora plattor

Ramsåg som klarar stora plattor
Saint-Gobain Abrasives AB lanserar en ny ramsåg med tillräcklig kaplängd för att kapa större plattor på diagonalen.

     
 Norton Clipper lanserar en ny ramsåg som med kaplängden 650 millimeter ska klara kapning av större kakel- och klinkerplattor.

 

Inom varumärket Norton Clipper lanseras den nya ramsågen TR201, som är avsedd för kapning av större kakel- och klinkerplattor. Sågen har konstruerats för att klara kaplängder upp till 650 millimeter. Det gör det möjligt att kapa plattor som är 400 x 400 millimeter på diagonalen.

Kraftig ram för stabil kapning

För att ge en stabil och exakt kapning löper sågens skärhuvud på en extra kraftig ram. Sågen är försedd med en löstagbar vattentank med avtappningsplugg för att förenkla rengöring och tömning. Vattenpumpen är skyddad från kax, vilket ska göra sågen effektiv och långlivad.

Enkel att transportera

Sågen är avsedd för diamantklingor med högst 200 millimeter diameter. Detta ger maximalt kapdjup på 35 millimeter vid 90 grader och 25 millimeter vid 45 grader. Sågen är försedd med fällbara ben med hjul för enkel transport.
Maskinen har effekten 900 watt.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.