Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Räkna på ROT med app

Räkna på ROT med app
2012-03-27
Med hjälp av en ny app ska det gå lättare att räkna ut rot-avdraget vid en renovering eller ombyggnad.

   
 EIO:s nya app innehåller information och beräkningshjälpmedel för rot-avdrag. 
  

Elektriska Installatörsorganisationen EIO har tagit fram appen ROT-avdraget och webbplatsen www.rot-avdraget.se. De är tänkta som är hjälpmedel med information för den som planerar att få rot-arbeten utförda.

Storleken på avdraget
Applikationen innehåller en räknesnurra som visar vilket ROT-avdrag som går att få med hänsyn tagen till pris, materialkostnad, resekostnad och tidigare redan erhållet ROT-avdrag. Det går även att se när maxgränsen för avdrag är nådd.

Fakta om regler
Där finns också kortfattad basfakta om regelverket och en lista som visar vad och i vilken tidsordning saker bör ske i förhållandet mellan företag och kund.

Länkar till hantverkare
Det finns även länkar till ett stort antal hantverksgrupper. Rot-kalkylen kan mejlas till valfri adress och det finns även information om hur man kollar upp ett företag som man tänker anlita.

 

EIO:s app rot-avdraget är gratis att ladda ner från App store och Android Market.

Webbplatsen når du här.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.