Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem
Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Thermostatic Valve io är enkel att installera och levereras med olika adaptrar för att passa på de flesta radiatorer som förekommer på marknaden.

För att ge en exakt temperatur i rummet är termostaten utrustad med dubbla sensorer, en för vattentemperatur och en för rumstemperatur. Temperaturen visas på en inbyggd display som lyser upp med hjälp av en knapptryckning.

Temperaturen kan ställas in manuellt med knappar direkt på termostaten men kan även styras på distans genom att koppla ihop termostaten med SomFys Smarta hem-lösning TaHoma®. Den kan även röststyras via Google Assistent eller Amazon Alexa.

Med en timerfunktion kan varje radiator ställas in utifrån ett individuellt schema, t ex om man vill höja temperaturen i badrummet på morgonen eller sänka temperaturen nattetid. Termostaten är självlärande och känner, efter en initial period, av hur lång tid det tar att värma ett rum och när ventilen behöver öppnas för att uppnå önskad temperatur en viss tid.

För att spara energi är termostaten även utrustad med en funktion som tillfälligt drar ner temperaturen om t ex ett fönster öppnas. Ett inbyggt barnlås ger skydd mot oönskade justeringar. Termostaten kan också motionera/justera ventilen så att den inte fastnar i ett läge. 

TaHoma®
Somfys Smarta hem-system TaHoma® kan även användas för att t ex styra solskydd, belysning, säkerhet och larm, garageportar och grindar och är kompatibelt med protokollen io-homecontrol, RTS- och RTD samt Z-Wave* (*kräver USB-modul).

Egenskaper
Artikelnummer: 1870508
Protokoll: io-homecontrol
Frekvens: 868-870 MHz io-homecontrol®
Föroreningskategori: Kategori II
Kapslingsklass: IP20
Strömkälla: 2 AA alkaliska batterier – två års batterilivslängd
Arbetstemperatur: -10 °C till +50 °C
Mått: 87 x 55 x 48 mm (L x B x H)
Vikt: 160 g
Kulör: Vit
Ventilkompatibilitet: M30 x 1,5 mm
Övrigt: 3 adaptrar: M28 x 1,5 mm, RA, RAV
Fungerar med: TaHoma v2, TaHoma DIN Rail

Skriven av Anna Göth

Thermostatic Valve io
Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy TaHoma
Somfy TaHoma

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.