Nyheter

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem
Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Thermostatic Valve io är enkel att installera och levereras med olika adaptrar för att passa på de flesta radiatorer som förekommer på marknaden.

För att ge en exakt temperatur i rummet är termostaten utrustad med dubbla sensorer, en för vattentemperatur och en för rumstemperatur. Temperaturen visas på en inbyggd display som lyser upp med hjälp av en knapptryckning.

Temperaturen kan ställas in manuellt med knappar direkt på termostaten men kan även styras på distans genom att koppla ihop termostaten med SomFys Smarta hem-lösning TaHoma®. Den kan även röststyras via Google Assistent eller Amazon Alexa.

Med en timerfunktion kan varje radiator ställas in utifrån ett individuellt schema, t ex om man vill höja temperaturen i badrummet på morgonen eller sänka temperaturen nattetid. Termostaten är självlärande och känner, efter en initial period, av hur lång tid det tar att värma ett rum och när ventilen behöver öppnas för att uppnå önskad temperatur en viss tid.

För att spara energi är termostaten även utrustad med en funktion som tillfälligt drar ner temperaturen om t ex ett fönster öppnas. Ett inbyggt barnlås ger skydd mot oönskade justeringar. Termostaten kan också motionera/justera ventilen så att den inte fastnar i ett läge. 

TaHoma®
Somfys Smarta hem-system TaHoma® kan även användas för att t ex styra solskydd, belysning, säkerhet och larm, garageportar och grindar och är kompatibelt med protokollen io-homecontrol, RTS- och RTD samt Z-Wave* (*kräver USB-modul).

Egenskaper
Artikelnummer: 1870508
Protokoll: io-homecontrol
Frekvens: 868-870 MHz io-homecontrol®
Föroreningskategori: Kategori II
Kapslingsklass: IP20
Strömkälla: 2 AA alkaliska batterier – två års batterilivslängd
Arbetstemperatur: -10 °C till +50 °C
Mått: 87 x 55 x 48 mm (L x B x H)
Vikt: 160 g
Kulör: Vit
Ventilkompatibilitet: M30 x 1,5 mm
Övrigt: 3 adaptrar: M28 x 1,5 mm, RA, RAV
Fungerar med: TaHoma v2, TaHoma DIN Rail

Skriven av Anna Göth

Thermostatic Valve io
Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy TaHoma
Somfy TaHoma

Nyheter

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.