Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem
Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Thermostatic Valve io är enkel att installera och levereras med olika adaptrar för att passa på de flesta radiatorer som förekommer på marknaden.

För att ge en exakt temperatur i rummet är termostaten utrustad med dubbla sensorer, en för vattentemperatur och en för rumstemperatur. Temperaturen visas på en inbyggd display som lyser upp med hjälp av en knapptryckning.

Temperaturen kan ställas in manuellt med knappar direkt på termostaten men kan även styras på distans genom att koppla ihop termostaten med SomFys Smarta hem-lösning TaHoma®. Den kan även röststyras via Google Assistent eller Amazon Alexa.

Med en timerfunktion kan varje radiator ställas in utifrån ett individuellt schema, t ex om man vill höja temperaturen i badrummet på morgonen eller sänka temperaturen nattetid. Termostaten är självlärande och känner, efter en initial period, av hur lång tid det tar att värma ett rum och när ventilen behöver öppnas för att uppnå önskad temperatur en viss tid.

För att spara energi är termostaten även utrustad med en funktion som tillfälligt drar ner temperaturen om t ex ett fönster öppnas. Ett inbyggt barnlås ger skydd mot oönskade justeringar. Termostaten kan också motionera/justera ventilen så att den inte fastnar i ett läge. 

TaHoma®
Somfys Smarta hem-system TaHoma® kan även användas för att t ex styra solskydd, belysning, säkerhet och larm, garageportar och grindar och är kompatibelt med protokollen io-homecontrol, RTS- och RTD samt Z-Wave* (*kräver USB-modul).

Egenskaper
Artikelnummer: 1870508
Protokoll: io-homecontrol
Frekvens: 868-870 MHz io-homecontrol®
Föroreningskategori: Kategori II
Kapslingsklass: IP20
Strömkälla: 2 AA alkaliska batterier – två års batterilivslängd
Arbetstemperatur: -10 °C till +50 °C
Mått: 87 x 55 x 48 mm (L x B x H)
Vikt: 160 g
Kulör: Vit
Ventilkompatibilitet: M30 x 1,5 mm
Övrigt: 3 adaptrar: M28 x 1,5 mm, RA, RAV
Fungerar med: TaHoma v2, TaHoma DIN Rail

Skriven av Anna Göth

Thermostatic Valve io
Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy TaHoma
Somfy TaHoma

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.