Nyheter

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem
Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Thermostatic Valve io är enkel att installera och levereras med olika adaptrar för att passa på de flesta radiatorer som förekommer på marknaden.

För att ge en exakt temperatur i rummet är termostaten utrustad med dubbla sensorer, en för vattentemperatur och en för rumstemperatur. Temperaturen visas på en inbyggd display som lyser upp med hjälp av en knapptryckning.

Temperaturen kan ställas in manuellt med knappar direkt på termostaten men kan även styras på distans genom att koppla ihop termostaten med SomFys Smarta hem-lösning TaHoma®. Den kan även röststyras via Google Assistent eller Amazon Alexa.

Med en timerfunktion kan varje radiator ställas in utifrån ett individuellt schema, t ex om man vill höja temperaturen i badrummet på morgonen eller sänka temperaturen nattetid. Termostaten är självlärande och känner, efter en initial period, av hur lång tid det tar att värma ett rum och när ventilen behöver öppnas för att uppnå önskad temperatur en viss tid.

För att spara energi är termostaten även utrustad med en funktion som tillfälligt drar ner temperaturen om t ex ett fönster öppnas. Ett inbyggt barnlås ger skydd mot oönskade justeringar. Termostaten kan också motionera/justera ventilen så att den inte fastnar i ett läge. 

TaHoma®
Somfys Smarta hem-system TaHoma® kan även användas för att t ex styra solskydd, belysning, säkerhet och larm, garageportar och grindar och är kompatibelt med protokollen io-homecontrol, RTS- och RTD samt Z-Wave* (*kräver USB-modul).

Egenskaper
Artikelnummer: 1870508
Protokoll: io-homecontrol
Frekvens: 868-870 MHz io-homecontrol®
Föroreningskategori: Kategori II
Kapslingsklass: IP20
Strömkälla: 2 AA alkaliska batterier – två års batterilivslängd
Arbetstemperatur: -10 °C till +50 °C
Mått: 87 x 55 x 48 mm (L x B x H)
Vikt: 160 g
Kulör: Vit
Ventilkompatibilitet: M30 x 1,5 mm
Övrigt: 3 adaptrar: M28 x 1,5 mm, RA, RAV
Fungerar med: TaHoma v2, TaHoma DIN Rail

Skriven av Anna Göth

Thermostatic Valve io
Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy Thermostatic Valve io
Somfy TaHoma
Somfy TaHoma

Nyheter

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.