Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Räddningslina ger extra utväg

Räddningslina ger extra utväg
En ny räddningslina med broms ska ge en alternativ väg ut när övriga utrymningsvägar är rökfyllda eller blockerade.

         
 

Räddningslina Rescue Line för utrymning via fönster. Genom att dra handtaget nedåt släpper man på bromsen och får en kontrollerad nedstigning.

  
 
 

Räddningslinan består av en karbinhake, rep med broms och sele.

Karlstadsföretaget Peseq har utvecklat räddningslinan Rescue Line som ska användas för evakuering genom fönster vid brand eller andra nödsituationer. Enligt företaget är linan ett komplement till andra utrymningsvägar i småhus, flerfamiljshus, hotell och kontorshus.

Linan är främst avsedd att användas när andra utgångar, som trappor, korridorer eller hissar, är blockerade, rökfyllda eller inte kan användas av andra skäl.

Broms kontrollerar nedfirningen

Produkten består av en karbinhake, rep med broms och sele. När man ska ta sig ut kliver man i selen och drar åt den. Linans karbinhake fästs i en förankringspunkt vid ett fönster. Därefter kan man kliva ut genom fönstret och kontrollerat bromsa sig ner till marken.

Här finns filmklipp som visar hur man klättrar ner.

Genomgått tester

Räddningslinan kan användas för höjder upp till 17 meter och klarara personer som väger mellan 20 och 110 kilo. Produkten är testad av det tyska certifieringsorganet TÜV och är CE-märkt.

 

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.

ESSDECK Max, Ny trallskruv

Nyutvecklad trallskruv

ESSVE lanserar en ny trallskruv lagom till att trallsäsongen drar igång. Trallskruven är framtagen i samarbete med professionella snickare och har en utformning som underlättar montering av skevt trallvirke, motverkar flisor och minskar risken för att virket spricker vid skruvning nära kant.