Nyheter

Räddningslina ger extra utväg

Räddningslina ger extra utväg
En ny räddningslina med broms ska ge en alternativ väg ut när övriga utrymningsvägar är rökfyllda eller blockerade.

         
 

Räddningslina Rescue Line för utrymning via fönster. Genom att dra handtaget nedåt släpper man på bromsen och får en kontrollerad nedstigning.

  
 
 

Räddningslinan består av en karbinhake, rep med broms och sele.

Karlstadsföretaget Peseq har utvecklat räddningslinan Rescue Line som ska användas för evakuering genom fönster vid brand eller andra nödsituationer. Enligt företaget är linan ett komplement till andra utrymningsvägar i småhus, flerfamiljshus, hotell och kontorshus.

Linan är främst avsedd att användas när andra utgångar, som trappor, korridorer eller hissar, är blockerade, rökfyllda eller inte kan användas av andra skäl.

Broms kontrollerar nedfirningen

Produkten består av en karbinhake, rep med broms och sele. När man ska ta sig ut kliver man i selen och drar åt den. Linans karbinhake fästs i en förankringspunkt vid ett fönster. Därefter kan man kliva ut genom fönstret och kontrollerat bromsa sig ner till marken.

Här finns filmklipp som visar hur man klättrar ner.

Genomgått tester

Räddningslinan kan användas för höjder upp till 17 meter och klarara personer som väger mellan 20 och 110 kilo. Produkten är testad av det tyska certifieringsorganet TÜV och är CE-märkt.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.