Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Prognos för husbyggandet i linje med utfallet

Nyheter

Prognos för husbyggandet i linje med utfallet

Industrifaktas prognos för husbyggandet i linje med utfallet
Industrifakta beräknar att den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar inklusive bostäder och lokaler uppgick till lite drygt 149 miljarder kronor under årets första tre månader.

Jämfört med samma period förra året innebär detta en ökning med 6 procent, vilket ligger helt i paritet med Industrifaktas prognos för helåret 2015 på +5 procent. Det är fortfarande bostadsbyggandet som är den huvudsakliga motorn på byggmarknaden, medan utvecklingen för privata lokaler pekar på en minskning i år. Det offentliga lokalbyggandet utvecklas i linje med det samlade husbyggandet.

Nybyggandet minskar för privata lokaler
Industrifakta beräknar att det privata lokalbyggandet under årets första tre kvartal uppgick till ca 33,5 miljarder kronor i påbörjade investeringar. Utfallet var svagare än väntat och jämfört med samma period 2014 var nivån 15 procent lägre. Det är nybyggnadsvolymen som minskar, uppger Magnus Klein, konjunkturansvarig på Industrifakta. Särskilt industrins investeringar tappar fart, vilket troligen främst beror på överkapacitet och en fortsatt svag internationell efterfrågan. Industrifaktas nästa konjunkturrapport för byggmarknaden presenteras i slutet av december.

Källa: Industrifakta AB; Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta
.
.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.