Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Privat lokalbyggande bromsar in

INGEN BILD
Takten i byggandet av kontor och handel har bromsats in betydligt, visar konjunkturrapport från Industrifakta.

Enligt Industrifaktas senaste konjunkturrapport sjönk den totala volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar under årets första tre kvartal med 8 procent jämfört med samma period 2007.

Ny- och ombyggnad av bostäder beräknas ha minskat med cirka 20 procent under kvartal 1-3 i år jämfört med samma period 2007.

Byggandet av kontor, handel och industri visar fortfarande en ökning jämfört med förra året, men ökningstakten har dämpats betydligt under tredje kvartalet. Särskilt när det gäller byggandet av kontor och handel har takten i byggandet dämpats.

Under första kvartalet i år hade det påbörjats ny- och ombyggnadsprojekt inom dessa sektorer till ett värde av cirka 11 miljarder kronor. Kvartal 1-3 uppgick volymen till cirka 20 miljarder.

Det offentliga lokalbyggandet har minskat med 10 procent under kvartal 1-3 i år jämfört med samma period 2007.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.