Nyheter

Prisförändringar för byggvaror

INGEN BILD
Golvmaterial hör till de byggvaror som haft lägst prisökning de senaste tio åren. Men det är stora skillnader mellan olika varugrupper, visar en sammanställning från Industrifakta.

I ett nyligen sammanställt material om kostnadseffektiv nyproduktion av flerbostadshus gjord av Industrifakta, jämförs prisförändringen för byggvaror under de senaste tio åren.

Stora skillnader

Det visar sig att skillnaden i prisökning varierar från närmare 180 procents ökning till cirka 15 procent. Svagast prisökning under perioden 2000-2009 hade golvmaterial med 14 procents ökning.

Armering har ökar mest

Armeringsstål med 176 procents ökning samt elmateriel respektive järn och stål med vardera 80–90 procents prisökning är de varuslag som ökat kraftigast under perioden. I genomsnitt har prisförändringen varit drygt 50 procent.

 

 

Källa: Industrifakta AB

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.