• Nyheter
  • Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Nyheter

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare
2009-02-19
Schneider Electric har använt sig av ny teknik för att minska övertoner som orsakas av frekvensomvandlare.

       
 

Ny teknik i frekvensomvandlaren Altivar 21 får ner övertonshalten till 35 procent.

 

Övertoner är en oönskad bieffekt i en elektrisk installation. De ger störningsljud i de installerade apparaterna och orsakar ökad energiåtgång. Schneider Electrics frekvensomvandlare Altivar 21 är avsedd att styra och övervaka ventilation, pumpar, värme och luftkonditionering i byggnader. Med hjälp av ny övertonsteknik har företaget nu lyckats få ner övertonshalten för strömmen från frekvensomvandlaren till 35 procent, vilket är långt under kommande norm som är 48 procent. Detta utan tilläggsfilter och med fördelen att matningsströmmen blir lika stor som motorströmmen. Inga komponenter på nätsidan behöver överdimensioneras.

Prisbelönt innovation

För sin nya frekvensomvandlarteknik har Schneider Electric tilldelats priset "European HVAC Electric Drives Technology Innovation Award" 2008.

Altivar 21

Frekvensomvandlaren Altivar 21 är speciellt anpassad för 3-fasfläktar, 230 eller 400 volt, och med motoreffekt upp till 75 kilowatt.

 

 

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.