• Nyheter
  • Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Nyheter

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare
2009-02-19
Schneider Electric har använt sig av ny teknik för att minska övertoner som orsakas av frekvensomvandlare.

       
 

Ny teknik i frekvensomvandlaren Altivar 21 får ner övertonshalten till 35 procent.

 

Övertoner är en oönskad bieffekt i en elektrisk installation. De ger störningsljud i de installerade apparaterna och orsakar ökad energiåtgång. Schneider Electrics frekvensomvandlare Altivar 21 är avsedd att styra och övervaka ventilation, pumpar, värme och luftkonditionering i byggnader. Med hjälp av ny övertonsteknik har företaget nu lyckats få ner övertonshalten för strömmen från frekvensomvandlaren till 35 procent, vilket är långt under kommande norm som är 48 procent. Detta utan tilläggsfilter och med fördelen att matningsströmmen blir lika stor som motorströmmen. Inga komponenter på nätsidan behöver överdimensioneras.

Prisbelönt innovation

För sin nya frekvensomvandlarteknik har Schneider Electric tilldelats priset "European HVAC Electric Drives Technology Innovation Award" 2008.

Altivar 21

Frekvensomvandlaren Altivar 21 är speciellt anpassad för 3-fasfläktar, 230 eller 400 volt, och med motoreffekt upp till 75 kilowatt.

 

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.