• Nyheter
  • Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Nyheter

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare
2009-02-19
Schneider Electric har använt sig av ny teknik för att minska övertoner som orsakas av frekvensomvandlare.

       
 

Ny teknik i frekvensomvandlaren Altivar 21 får ner övertonshalten till 35 procent.

 

Övertoner är en oönskad bieffekt i en elektrisk installation. De ger störningsljud i de installerade apparaterna och orsakar ökad energiåtgång. Schneider Electrics frekvensomvandlare Altivar 21 är avsedd att styra och övervaka ventilation, pumpar, värme och luftkonditionering i byggnader. Med hjälp av ny övertonsteknik har företaget nu lyckats få ner övertonshalten för strömmen från frekvensomvandlaren till 35 procent, vilket är långt under kommande norm som är 48 procent. Detta utan tilläggsfilter och med fördelen att matningsströmmen blir lika stor som motorströmmen. Inga komponenter på nätsidan behöver överdimensioneras.

Prisbelönt innovation

För sin nya frekvensomvandlarteknik har Schneider Electric tilldelats priset "European HVAC Electric Drives Technology Innovation Award" 2008.

Altivar 21

Frekvensomvandlaren Altivar 21 är speciellt anpassad för 3-fasfläktar, 230 eller 400 volt, och med motoreffekt upp till 75 kilowatt.

 

 

Nyheter

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.

The Box underlättar tapetseringen

2022-09-19
Måleriverktyg

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Nytt fuktskydd för KL-trä

Nytt fuktskydd för KL-trä

Setra är först i Sverige med Wetguard200SA, en ny typ av fuktskydd för stommar i KL-trä, korslimmat trä. Wetguard200SA tillverkas av Schweiziska Siga Cover AG och består av en heltäckande och självhäftande duk som monteras under produktion i fabrik, det säkerställer fullt fuktskydd av träelement under transport, montering och byggnation vilket förenklar hela byggprocessen.