• Nyheter
  • Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Nyheter

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare

Prisbelönt ny teknik i frekvensomvandlare
2009-02-19
Schneider Electric har använt sig av ny teknik för att minska övertoner som orsakas av frekvensomvandlare.

       
 

Ny teknik i frekvensomvandlaren Altivar 21 får ner övertonshalten till 35 procent.

 

Övertoner är en oönskad bieffekt i en elektrisk installation. De ger störningsljud i de installerade apparaterna och orsakar ökad energiåtgång. Schneider Electrics frekvensomvandlare Altivar 21 är avsedd att styra och övervaka ventilation, pumpar, värme och luftkonditionering i byggnader. Med hjälp av ny övertonsteknik har företaget nu lyckats få ner övertonshalten för strömmen från frekvensomvandlaren till 35 procent, vilket är långt under kommande norm som är 48 procent. Detta utan tilläggsfilter och med fördelen att matningsströmmen blir lika stor som motorströmmen. Inga komponenter på nätsidan behöver överdimensioneras.

Prisbelönt innovation

För sin nya frekvensomvandlarteknik har Schneider Electric tilldelats priset "European HVAC Electric Drives Technology Innovation Award" 2008.

Altivar 21

Frekvensomvandlaren Altivar 21 är speciellt anpassad för 3-fasfläktar, 230 eller 400 volt, och med motoreffekt upp till 75 kilowatt.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.