• Nyheter
  • Presskopplingar för flera dimensioner

Nyheter

Presskopplingar för flera dimensioner

Presskopplingar för flera dimensioner
Uponor utökar kopplingssortimentet med ytterliggare nio stycken presskopplingar med färgmarkering för dimensionen.

      
 Uponor presshylsa med plastsegment i grön färg, vilket visar att det är dimension 32.

De nya kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing och färgen på kopplingarna är gul. Presshylsorna är i rostfritt stål och är löst monterade på kopplingen med plastsegment, som även fungerar som anslag att lägga pressbacken mot vid pressning.

Färg visar dimensionen
Plastsegmenten har olika färger beroende på dimension. På de mindre dimensionerna är färgen brun för dimension 16, orange för dimension 20, vinröd för dimension 25 och grön för dimension 32. Både dimension 40 och 50 är vita.

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.