• Nyheter
  • Presskopplingar för flera dimensioner

Nyheter

Presskopplingar för flera dimensioner

Presskopplingar för flera dimensioner
Uponor utökar kopplingssortimentet med ytterliggare nio stycken presskopplingar med färgmarkering för dimensionen.

      
 Uponor presshylsa med plastsegment i grön färg, vilket visar att det är dimension 32.

De nya kopplingarna är tillverkade av avzinkningshärdig mässing och färgen på kopplingarna är gul. Presshylsorna är i rostfritt stål och är löst monterade på kopplingen med plastsegment, som även fungerar som anslag att lägga pressbacken mot vid pressning.

Färg visar dimensionen
Plastsegmenten har olika färger beroende på dimension. På de mindre dimensionerna är färgen brun för dimension 16, orange för dimension 20, vinröd för dimension 25 och grön för dimension 32. Både dimension 40 och 50 är vita.

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.