• Nyheter
  • Prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum med brandklassning

Nyheter

Prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum med brandklassning

Prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum med brandklassning
Kylrumsspecialisten Finnebäcks har utvecklat sitt befintliga system Q-PUR och lanserar nu sitt nya modulbyggda kyl- och frysrumssystem Q-PIR som möter brandklassificeringskravet B-s1, d0.

De inomhusplacerade kyl- och frysrummen har vägg- och taksektioner av PIR-isolerade paneler av galvaniserad och plastisolbehandlad stålplåt.
Q-PIR har samma inbyggda kopplingslås och smidiga montering som det välbeprövade modulsystemet Q-PUR. Kopplingslåsen drar samman och fixerar sektionerna samtidigt som de tillåter en enkel demontering samt om- eller tillbyggnation. 

Båda systemen är utrustade med kyl-/frysdörrar ur Finnebäcks sortiment.

Frysrummen monteras alltid på isolerade golvsektioner och de golv som kräver högre belastningar övergjuts med armerad betong.

Paneltjocklekar: 75, 100, 125 mm
Längd, max: 4,5 meter 

Skriven av Helena Bengtsson

Prefabricerade kyl- och frysrum i fabrik
Prefabricerade kyl- och frysrum i fabrik
Kyl- och frysrumselement med PIR-isolering
Kyl- och frysrumselement med PIR-isolering

Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

2022-08-19
Badrumsskåp

Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips

Justerskruv som minskar materialspill

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.