Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum med brandklassning

Nyheter

Prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum med brandklassning

Prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum med brandklassning
Kylrumsspecialisten Finnebäcks har utvecklat sitt befintliga system Q-PUR och lanserar nu sitt nya modulbyggda kyl- och frysrumssystem Q-PIR som möter brandklassificeringskravet B-s1, d0.

De inomhusplacerade kyl- och frysrummen har vägg- och taksektioner av PIR-isolerade paneler av galvaniserad och plastisolbehandlad stålplåt.
Q-PIR har samma inbyggda kopplingslås och smidiga montering som det välbeprövade modulsystemet Q-PUR. Kopplingslåsen drar samman och fixerar sektionerna samtidigt som de tillåter en enkel demontering samt om- eller tillbyggnation. 

Båda systemen är utrustade med kyl-/frysdörrar ur Finnebäcks sortiment.

Frysrummen monteras alltid på isolerade golvsektioner och de golv som kräver högre belastningar övergjuts med armerad betong.

Paneltjocklekar: 75, 100, 125 mm
Längd, max: 4,5 meter 

Skriven av Helena Bengtsson

Prefabricerade kyl- och frysrum i fabrik
Prefabricerade kyl- och frysrum i fabrik
Kyl- och frysrumselement med PIR-isolering
Kyl- och frysrumselement med PIR-isolering

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.