• Nyheter
  • Prefabricerad våtrumskassett godkänd för 20 tätskikt

Nyheter

Prefabricerad våtrumskassett godkänd för 20 tätskikt

LK Våtrumskassett SAFE V3 PRESEAL
SAFE V3 Preseal är en ny våtrumskassett som är provad och godkänd för anslutning mot 20 tätskikt. Våtrumskassetten uppfyller de nya Branschreglerna 2021 gällande anslutning mot tätskikt och finns i både plåt- och kakeldesign.

LK Våtrumskassett SAFE V3 Preseal är, enligt företaget, marknadens mest prefabricerade lösning och uppfyller kraven i Säker Vatteninstallation/BKR för anslutning mot tätskikt.

Våtrumskassetten är utformad med en centriskt placerad spillvattenstamm med skiljevägg som separerar varm- och kallvattenrör vilket ger plats för en tjockare isolering runt vattenstammarna. Kassetten finns i både plåt- och kakeldesign och kan erhållas med värmestam.

Bakplanet är utformat med en 50 mm fläns och golvsockel som säkerställer att tätskiktet kan anslutas på ett korrekt sätt mot våtrumskassetten enligt gällande branschkrav. Valvgenomföringen säkerställer en obruten isolering genom valv och schaktbotten. Förmonterade rör till dusch, tvättställ och spolcistern på kassettens bakplan underlättar vid montering och gör det möjligt att provtrycka innan färdigställande av badrummet .

LK Våtrumskassett SAFE V3 Preseal levereras tillsammans med en projektbaserad beräkning av kallvattentemperaturen utifrån kraven i BBR.

Skriven av Anna Göth

LK Våtrumskassett SAFE V3 PRESEAL
LK Våtrumskassett SAFE V3 PRESEAL

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.