• Nyheter
  • Prefabricerad våtrumskassett godkänd för 20 tätskikt

Nyheter

Prefabricerad våtrumskassett godkänd för 20 tätskikt

LK Våtrumskassett SAFE V3 PRESEAL
SAFE V3 Preseal är en ny våtrumskassett som är provad och godkänd för anslutning mot 20 tätskikt. Våtrumskassetten uppfyller de nya Branschreglerna 2021 gällande anslutning mot tätskikt och finns i både plåt- och kakeldesign.

LK Våtrumskassett SAFE V3 Preseal är, enligt företaget, marknadens mest prefabricerade lösning och uppfyller kraven i Säker Vatteninstallation/BKR för anslutning mot tätskikt.

Våtrumskassetten är utformad med en centriskt placerad spillvattenstamm med skiljevägg som separerar varm- och kallvattenrör vilket ger plats för en tjockare isolering runt vattenstammarna. Kassetten finns i både plåt- och kakeldesign och kan erhållas med värmestam.

Bakplanet är utformat med en 50 mm fläns och golvsockel som säkerställer att tätskiktet kan anslutas på ett korrekt sätt mot våtrumskassetten enligt gällande branschkrav. Valvgenomföringen säkerställer en obruten isolering genom valv och schaktbotten. Förmonterade rör till dusch, tvättställ och spolcistern på kassettens bakplan underlättar vid montering och gör det möjligt att provtrycka innan färdigställande av badrummet .

LK Våtrumskassett SAFE V3 Preseal levereras tillsammans med en projektbaserad beräkning av kallvattentemperaturen utifrån kraven i BBR.

Skriven av Anna Göth

LK Våtrumskassett SAFE V3 PRESEAL
LK Våtrumskassett SAFE V3 PRESEAL

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.