• Nyheter
  • Postlåda i plast håller posten på plats

Nyheter

Postlåda i plast håller posten på plats

Postlåda i plast håller posten på plats
Alla som någon gång ägt en postlåda i plast, kan säkert vittna om lock som öppnas av vinden, för att till slut helt enkelt gå sönder.

 
 

Locket på plats när det blåser

Ett av de tydligaste önskemålen när postlådan Stil 90 skulle utvecklas var att locket inte får stå och ”prata” i vinden.
– Vi landade i en aeroform som gör att vinden helt enkelt inte får tag i locket, säger Christer Fransson vid Miljöcenter. Dessutom är det fjäderbelastat och stängs av sig själv.

Ytterligare ett kriterium för nya Stil 90 var att den skulle vara flexibel avseende låsbarheten. Lådan kan enkelt kompletteras med låset Berglund SafetyCare 90™ i efterhand för säker och trygg hantering av posten

Lådan finns i färgerna grå och grön.
Monteras på Berglunds postlådestolpar Forma och Post-Stick

Nyheter

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.