Nyheter

Positivt för GDS-marknaden

INGEN BILD
Volymen för Gör-det-själv-marknaden är inne i en stabil tillväxtperiod, visar statistik från Industrifakta.

Industrifaktas senaste statistik för Gör-det-självmarknaden, tyder på att volymen har ökat med i storleksordningen 3 procent 2010. Bedömningen grundar sig bland annat på löpande statistik från den byggrelaterade detaljhandeln och hushållens konsumtionsutgifter.

Stabil tillväxttakt
Stabila småhuspriser, stimulans från ROT-avdraget och den positiva utvecklingen i ekonomin väntas bidra till en stark tillväxt för GDS-volymen i år och nästa år. Industrifakta räknar med att den årliga tillväxten kommer att hamna kring cirka 5 procent.


Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.