Nyheter

Positiva tecken för bygghandeln

INGEN BILD
Den byggrelaterade detaljhandeln har ökat omsättningen under de senaste månaderna, visar Industrifaktas bevakning.

Industrifaktas bevakning av omsättningsutvecklingen i den byggrelaterade detaljhandeln visar nu på en ökning. Det rör sig om i genomsnitt cirka 5 procent för de senaste tre månaderna. Detta jämfört med samma period förra året.

På årsbasis blir resultatet emellertid endast omkring 1,5 procents ökning. Något som beror på att omsättningen utvecklades svagt under årets första kvartal.

 

Under 2009 beräknar Industrifakta att omsättningen sjönk med närmare 1,5 procent.

 

Länk: Industrifakta, Marknadssignaler & Prognoser

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.